Ik bleef maar
doorgaan voor
de anderen. 

Deze getuigenis is anoniem. Niet toevallig: als ondernemer uitkomen voor een burn-out is nog altijd taboe. Hoog tijd om dat taboe te doorbreken, out de burn-out of burn-outing. Want als ondernemer het probleem durven te benoemen, is de eerste stap richting voorkomen.

Coaching op maat

Wat je ook mag denken: niemand is immuun voor stress, ook zelfstandigen niet. Heb je steeds vaker de neiging om een maaltijd over te slaan, je te haasten, je sportactiviteit of je slaap te laten varen om toch maar die vervloekte mails in te halen?

Bewuste keuzes maken het verschil tussen een gedreven zelfstandige en een ondernemer die kampt met te veel stress. Daarom bieden we voor klanten van Liantis een coachingtraject aan op maat van zelfstandigen om zich te wapenen tegen stress. Ons team van artsen en coaches vertrekt vanuit je eigen unieke context als ondernemer om in kaart te brengen wat je energie geeft en wat nu juist te veel stress bezorgt. Daarbij leggen we de link tussen je business en bedrijfsaanpak, je eigenheid en stijl en de werk-privé-balans.

Ziek zijn? Zodra je je btw-nummer hebt, bestaat dat niet meer.

VERONIQUE LEYSEN

startersgids

Gratis checklist

Burn-out - Hoe de financiële gevolgen opvangen?

Zowel voor wie nog aan het werk kan blijven als voor wie geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt wordt, bestaan er specifieke steunmaatregelen. 

Enkele cijfers

op de

zelfstandigen heeft meestal tot altijd last van stress of vermoeidheid.

7 

10

op de

zelfstandigen kunnen zelfs op hun vrije dagen hun werk mentaal niet loslaten.

3 

10

op de

zelfstandigen schatten de kans op een burn-out in als groot.

Loop jij risico?

Geef aan in welke mate je jezelf in vijf stellingen herkent. Je ontdekt meteen of je al dan niet symptomen vertoont van langdurige stress en eventueel een risico loopt op burn-out.

Enkele getuigenissen

"De collega's in de pratijk en mijn partner zagen een burn-out al een tijdje aankomen. Maar ik was Superwoman, dat ging mij nooit gebeuren."

"Als je symptomen van burn-out begint te krijgen, denk je: Dat is voor watjes, ik kan ertegen. Het is nu eventjes druk maar volgende week zal het beteren,"

" De voldoening is heel groot, waardoor je soms vergeet wat een leven buiten het werk is. "

Cathy Tourlouse

Ellen Brouns

Koen Camerlynck

Lees de blog

Stress: wanneer wordt het problematisch?

Burn-out bij zelfstandigen herkennen: de symptomen

Burn-out bij zelfstandigen: gedreven of overwerkt?

Met de steun van