Deze getuigenis is anoniem. Niet toevallig: als ondernemer uitkomen voor een burn-out is nog altijd taboe. Hoog tijd om dat taboe te doorbreken, out de burn-out of burn-outing. Want als ondernemer het probleem durven te benoemen, is de eerste stap richting voorkomen.

Ik bleef maar
doorgaan voor
de anderen. 

Coaching op maat

Wat je ook mag denken: niemand is immuun voor stress, ook zelfstandigen niet. Heb je steeds vaker de neiging om een maaltijd over te slaan, je te haasten, je sportactiviteit of je slaap te laten varen om toch maar die vervloekte mails in te halen?

Bewuste keuzes maken het verschil tussen een gedreven zelfstandige en een ondernemer die kampt met te veel stress. Daarom bieden we voor klanten van Liantis een coachingtraject aan op maat van zelfstandigen om zich te wapenen tegen stress. Ons team van artsen en coaches vertrekt vanuit je eigen unieke context als ondernemer om in kaart te brengen wat je energie geeft en wat nu juist te veel stress bezorgt. Daarbij leggen we de link tussen je business en bedrijfsaanpak, je eigenheid en stijl en de werk-privé-balans.


Burn-outing voor beginners

Je gedrevenheid, werklust en ondernemende geest: je troeven als zelfstandige zijn tegelijkertijd een potentiële bron voor stress en – erger nog – een burn-out. Tijdens een verhelderende sessie ontdek je de risico’s die je loopt, wat de alarmsignalen zijn en hoe je hier tijdig iets aan kan doen. We sluiten deze sessie af met Arnout Van den Bossche. Deze comedian stond zelf ooit op de rand van een burn-out. Het werd een inspiratiebron voor de theatershow "Burn-out voor Beginners", waarin hij op een ludieke manier de alarmsignalen scherp stelt.


10

september

GENT

16

september

ZEMST

18

september

HASSELT

Ziek zijn? Zodra je je btw-nummer hebt, bestaat dat niet meer.

VERONIQUE LEYSEN

Een goede voorbereiding is de sleutel tot succes. De startersgids vertelt je alles wat je moet weten over een carrière als zelfstandige of vrije beroeper.

Burn-out - Hoe de financiële gevolgen opvangen?

Gratis checklist

startersgids

Enkele cijfers

zelfstandigen kunnen zelfs op hun vrije dagen hun werk mentaal niet loslaten.

7 

10

op de

op de

zelfstandigen heeft meestal tot altijd last van stress of vermoeidheid.

3 

10

op de

zelfstandigen schatten de kans op een burn-out in als groot.

Loop jij risico?

Geef aan in welke mate je jezelf in vijf stellingen herkent. Je ontdekt meteen of je al dan niet symptomen vertoont van langdurige stress en eventueel een risico loopt op burn-out.

Lees de blog

Stress: wanneer wordt het problematisch?

Burn-out bij zelfstandigen: gedreven of overwerkt?

Burn-out bij zelfstandigen herkennen: de symptomen

Met de steun van