Liantis

FR

|

NL

2018 door ondernemende ogen

Ondernemende mensen staan nooit lang stil bij vandaag, ze zijn altijd op weg naar morgen. Hun verhalen bieden stuk voor stuk een unieke inkijk in de uitdagingen en drijfveren van ondernemers en werkgevers in ons land. In Liantis vinden ze hierbij een vertrouwde compagnon de route, die hen vanuit een geïntegreerde aanpak op elk moment de gepaste oplossing aanreikt.

20.400 startende ondernemers deden een beroep op Liantis voor hun opstartformaliteiten. Goed voor een groei van ruim 9%.


Ruim 1 op de 5 startende zelfstandigen sloot zich aan bij het sociaal verzekeringsfonds van Liantis. Hiermee is Liantis marktleider bij startende ondernemers.

"De vrijheid die ik nu heb, is heerlijk. Ik werk lange dagen, maar dat voelt zo niet aan. Klanten komen naar mijn winkel voor mooie kleren, waar ze zich goed in voelen. Dat is mijn passie, en die wil ik blijven koesteren.”

Laurence Schalck, zaakvoerster kledingboetiek 1993

20.400

starters

je beslist niet elke dag om als zelfstandige aan de slag te gaan.

Meer dan 197.000 zelfstandige ondernemers rekenden in 2018 op Liantis voor hun sociale bescherming.

"Als boekhouder beschouw ik het als mijn taak om klanten door en door te kennen en hen op mogelijkheden te wijzen die hun situatie – nu of later – kunnen verbeteren. Je merkt dat mensen daar meer dan ooit voor openstaan, zeker ook jonge starters."

je persoonlijke situatie optimaliseren met de hulp van experten.

Kristof Van den Bulke, zaakvoerder boekhoudkantoor Eskofin

197.000

aangesloten
zelfstandigen

1.400 werkgevers kozen het voorbije jaar voor een nieuwe verzekering tegen arbeidsongevallen via Liantis. 


Ruim 1.000 werkgevers schakelden in 2018 via Liantis een uitzendkracht in, samen goed voor meer dan 406.000 uren uitzendarbeid


In de zoektocht naar een witte merel voerde Liantis 1.140 assessments uit in opdracht van klanten-werkgevers.

“Als werkgever krijg je er onvermijdelijk wat stress bij. Ik draag de eindverantwoordelijkheid en wil dat mijn mensen het goed hebben. Dat is best pittig, maar ondertussen is het zalig om je onderneming te zien groeien.”

Wim Roels, zaakvoerder bij Cycle Valley

een versnelling hoger schakelen doe je niet in je eentje.

406.000

uren

uitzendarbeid

1.140

assessments

In opdracht van net geen 42.000 werkgevers voerde Liantis 3.770.000 loonberekeningen uit voor ruim 326.000 werknemers, een toename van meer dan 7% ten opzichte van 2017. 


Om hun personeel blijvend te motiveren, deden 1.600 werkgevers een beroep op Liantis voor de invoering van een groepsverzekering.

“De tijd dat de kous af was met een mooi brutoloon, ligt al even achter ons. Met een groepsverzekering en een loonbonus bieden we onze mensen loon naar werken. Daarnaast bieden we onder meer maaltijdcheques aan, een hospitalisatieverzekering, en vorig jaar startten we met een fietsplan.”

Bart Bauters, medebestuurder bij koelingsspecialist SKT

een correct, motiverend én duurzaam verloningsbeleid.

3.770.000

loon-

berekeningen

compagnon de route.

Liantis gaat in 2019 resoluut verder op de ingeslagen weg, met een gelaagd oplossingsaanbod, waarin informatie en administratieve ondersteuning dé basis vormen.

“Onze materiekennis, de breedte van onze dienstverlening in mensenzaken en onze gemeenschappelijke waarden blijven onze troeven. En die zullen we ook in de toekomst volop koesteren.”

Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder Liantis

Onze arbeidsartsen onderwierpen 255.000 werknemers aan een medisch onderzoek


Tijdens 34.000 bedrijfsbezoeken gingen de preventieadviseurs van Liantis op zoek naar manieren om samen met klanten-werkgevers de veiligheid en het welzijn op de werkvloer te verbeteren. 


 In 2018 deden onze preventieadviseurs psychosociaal welzijn 1.400 tussenkomsten op vraag van werknemers van onze klanten. Op vraag van klanten-werkgevers voerden we 2.400 burn-outbevragingen uit.

“De psychosociale druk op onze werknemers is veruit onze belangrijkste uitdaging op hr-vlak. De expertise van de preventieadviseurs van Liantis hierin is dan ook goud waard.”

Stéphane Lefèbvre, directeur in het ziekenhuis CHR in Verviers

grenzen tussen hr en preventie vervagen.

2.400

burn-out

bevragingen

38.400 zelfstandigen doen met een sociaal vrij aanvullend pensioen aan pensioenopbouw via Liantis. 


Ook de nieuwe pensioenovereenkomst (POZ) voor ondernemers in een eenmanszaak kende in 2018 een sterke start.

"Ik sta elke dag met plezier in de horeca omdat ik er voldoening uithaal. Ik hou ervan om mensen te entertainen. Ik hoop dat er in de toekomst opnieuw meer jongeren zijn die óók dat plezier en die passie voelen en de stap maken om bijvoorbeeld als chef-kok aan de slag te gaan."

Dirk Hendrickx, horeca-ondernemer

38.400

zelfstandigen

doen aan

pensioenopbouw

via Liantis

blik op de toekomst.

Welke weg je ook kiest,
wij helpen je hogerop.

Bouw of vrij beroep, zorgsector of horeca? Van aannemer tot accountant, van ziekenhuisdirecteur tot zaalverantwoordelijke: je vindt in Liantis een deskundige partner.

Copyright Liantis ©2019

samen werkt.