My Liantis

Organisatorische aandachtspunten

De eerste dagen van een heropstart kunnen druk zijn en allerlei vragen oproepen, bij jou en je medewerkers. Hieronder kan je al op voorhand de antwoorden vinden.

office

Veelgestelde vragen over telewerk

De terugkeer naar kantoor: velen hebben ernaar uitgekeken. Maar het verplichte telewerk heeft ook de mogelijkheden van thuiswerk in de verf gezet. Hoe pak je het verder aan?

Lees meer

Vergoeding thuiswerk

Telewerk wordt nog altijd aangeraden in de strijd tegen COVID-19. Als werkgever kan je daar een vergoeding voor voorzien, maar dat is niet verplicht.

Lees meer

Vakantiedagen

Jouw medewerkers hebben mogelijk nog wat twijfels rond het opnemen van hun vakantiedagen. Hoe vermijd je dat ze te veel verlof opsparen tot het einde van het jaar?

Lees meer

COVID-19 als beroepsziekte

Beroepsziekten zijn ziekten die worden veroorzaakt door het uitoefenen van een beroep. In een aantal gevallen wordt ook besmetting met het coronavirus als een beroepsziekte erkend.

Lees meer

Tijdelijke tewerkstelling

In heel wat sectoren is het alle hens aan dek. In andere trekt de economie zich weer op gang. Nood aan helpende handen? Dit zijn de mogelijkheden voor tijdelijke tewerkstelling. 

Lees meer

Tijdelijke werkloosheid

Heb je na je heropstart nog niet voldoende werk voor iedereen? Dan kan het stelsel van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht nog een oplossing bieden.

Lees meer

Ontslag tijdens tijdelijke werkloosheid

Wil je overgaan tot ontslag van een werknemer die op tijdelijke werkloosheid staat? Hou dan rekening met deze regels.

Lees meer

Werkweigeraars

Na maanden in een veilige cocon thuis, mogen je medewerkers weer op de werkvloer aan de slag. Maar wat als zij dat niet zien zitten en weigeren om te komen werken?

Lees meer