My Liantis

Wat als een medewerker ziek wordt?

Het coronavirus of COVID-19 dreigt ook de komende tijd nog mensen ziek te maken. Hoe herken je de ziekte bij jouw medewerkers en wat is dan de juiste procedure?

ziek

Wat is COVID-19 of het coronavirus precies?

COVID-19 wordt veroorzaakt door een nieuw coronavirus dat al sinds december 2019 actief is. Het dook eerst op in China en groeide al snel uit tot een pandemie. De symptomen van COVID-19 lijken enorm op die van een gewone griep, al kunnen ze erg variëren. Sommige mensen ervaren zelfs geen symptomen, terwijl ze wel besmet zijn.

Het grootste deel van de besmette personen ervaart milde symptomen (80%): koorts (≥ 37,5°C), droge hoest, luchtwegklachten en keelpijn. In een ernstige vorm is er sprake van een longontsteking en kortademigheid.

De ernstigere vormen komen vooral voor bij risicogroepen, zoals mensen ouder dan 65 jaar of met een verminderd immuunsysteem. Zij verdienen dan ook bijzondere aandacht om besmetting zoveel mogelijk te vermijden.

Mijn werknemer is ziek, wat nu?

Voelt een werknemer zich onwel en vertoont hij de typische symptomen (koorts, hoesten, luchtwegeninfectie)? Vraag hem dan zo snel mogelijk naar huis te gaan. Informeer je werknemers sowieso dat ze zelfs bij lichte symptomen beter kunnen thuisblijven. COVID-19 heeft een incubatietijd van drie tot zes dagen, waardoor je dus al besmettelijk bent vóór de typische klachten zoals hoesten en niezen opduiken.

Wie symptomen heeft, neemt telefonisch contact op met de huisarts voor verdere richtlijnen. Iedereen die mogelijke symptomen van een COVID-19-infectie vertoont, wordt in dit stadium van de epidemie sowieso getest en in afwachting van het testresultaat is thuisisolatie verplicht. Je werknemer zal ook moeten nadenken over de contacten die hij de voorbije dagen had, want indien het testresultaat positief is, zal het federale callcenter op de hoogte worden gebracht. Dat zal alle contacten van de werknemer vervolgens verwittigen en hen inlichten over wat zij moeten doen (al dan niet ook in quarantaine gaan). Huisgenoten van de patiënt worden sowieso geïsoleerd voor 14 dagen (met een attest van quarantaine).  

Wat de collega’s moeten ondernemen, is afhankelijk van het soort contact dat ze hadden met de zieke medewerker. Sowieso moeten ze te allen tijde rekening houden met de algemene hygiënemaatregelen:

  • Minstens 1,5 meter afstand houden.
  • De handen regelmatig grondig wassen met water en zeep.
  • Papieren zakdoekjes gebruiken bij niezen en snuiten. De zakdoekjes moeten nadien meteen worden weggegooid én de handen gewassen.
  • Hoesten in een papieren zakdoekje (ook dat wordt meteen weggegooid) of in de binnenkant van de elleboog.
  • Geen handen geven.
  • Het gezicht zo weinig mogelijk aanraken met de handen.

Opnieuw opstarten na ziekte of thuisisolatie

Een werknemer kan herstarten zodra hij volledig klachtenvrij is (geen koorts zonder gebruik van koortswerende medicatie en geen ademhalingsmoeilijkheden, geen ziektegevoel …) en minstens 7 dagen in ziekteverlof is geweest. Hij moet ook goedkeuring krijgen van de huisarts.

Thuisquarantaine naar aanleiding van contact met hoog risico is sowieso voor 14 dagen. Wie symptomen krijgt, moet met de huisarts contact opnemen voor een test.

Bij werkhervatting is telewerk standaard. Is telewerk niet mogelijk, dan moeten de maatregelen rond social distancing en hygiëne strikt worden gevolgd. Kan ook dat niet? Dan blijft de werknemer nog 14 dagen extra thuis (dus vanaf het moment dat hij symptomenvrij was) of werkt hij gedurende 14 dagen met een mondmasker.