My Liantis

Digitale detox: drie dagen mentale rust

Elke dag nemen we gemiddeld 150 keer onze gsm vast. Daarnaast zijn we de hele dag bezig met het beantwoorden van e-mails: vooral op het werk maar vaak ook nog in onze vrije tijd. Dat zorgt ervoor dat we het werk moeilijk kunnen loslaten. Tijdens deze driedaagse digitale detox vind je opnieuw de broodnodige mentale rust én krijg je een ongelofelijke energieboost.

Waarom deze opleiding?

Wist je dat…

  • Een gemiddelde Belg zo’n 150 keer per dag z’n gsm-toestel vastneemt?
  • 40% van alle Belgen zijn smartphone zelfs gebruikt op het toilet?
  • 72% van onze landgenoten niet één uur zonder gsm kan doorbrengen?

Al deze prikkels zorgen ervoor dat de mentale belasting ontzettend hoog ligt en je moeilijk rust kan nemen. Daarom is het cruciaal dat je op gezette tijdstippen even helemaal afkickt van digitale prikkels. En hoe kan je dat beter doen dan met een driedaagse digitale detox in de natuur?

Voor wie is de opleiding geschikt?

Deze driedaagse is geschikt voor zowel zelfstandige ondernemers, bedrijfsleiders als medewerkers die even willen ontsnappen aan de dagelijkse rush.

Wat mag je verwachten?

We verwelkomen je graag in de streek van Houffalize en La Roche-en-Ardenne: één van de rustigste plekken in ons land. Daar dompelen we je graag onder in de natuur én leren we je de rust van het buitenleven herontdekken. Natuurlijk is de voorwaarde dat je tijdens deze drie dagen geen tablet of gsm mag gebruiken.

Programma

  • Aankomst op woensdag 12u. Je wordt ontvangen met een warme maaltijd in één van de typische Ardense restaurants in Achouffe. Direct bij ontvangst worden alle GSM’s, laptops, tablets, smartwachtes, … ingezameld. Via een speciaal noodnummer dat bereikbaar is bij ons kunnen familieleden in dringende gevallen steeds contact opnemen indien nodig.
     
  • Woensdag: Briefing en vertrek voor een “into the wild”-wandeling met kaart en kompas. Vanaf nu trek je twee dagen de natuur in. Onder begeleiding wordt gewandeld, gezocht naar een geschikte bivakplaats, een slaapplaats gebouwd, hout verzameld, het vuur aangemaakt, eten gemaakt, … De avond wordt afgesloten met een kampvuur.
  • Donderdag: opstaan en vuur maken, koffie & thee bereiden en ontbijt op open vuur maken. Onderweg krijg je van een professioneel “digital detox-coach” toelichting over de effecten van continu geconnecteerd zijn op je brein, je gezondheid en jouw mentaal welbevinden. Nadien word je begeleid tot aan het vakantiehuis waar je de avond en nacht kan doorbrengen. Alles wordt voorzien om zelf te BBQ’en. Het huis is vrij van WiFi, heeft een rustgevende sauna en authentieke in- & outdoor opdrachten zijn ter plaatse aanwezig.
  • Vrijdag: 8u ontbijt in het vakantiehuis. Wandeling in Achouffe. Om 12u aankomst in Achouffe voor het middagmaal en een afsluitende debriefing. Vertrek rond 14u.

Prijs

De kostprijs voor deze driedaagse bedraagt 650 euro per persoon, alles inbegrepen.

Gegevens deelnemer(s)

Deelnemer(s)

Facturatiegegevens

Naam contactpersoon
Adres