Hoe optimaliseer je het loonbeleid in je bedrijf?

Een slim en uitgebalanceerd salarispakket loont. Want met de juiste extralegale voordelen en prestatiegebaseerde verloningselementen druk je jouw bedrijfskosten én geef je werknemers een duwtje in de rug.

Salaris

Het brutosalaris vormt het fundament van het loonpakket voor je werknemers. Als werkgever kun je je baseren op sectorbarema’s en benchmarks om te bepalen wat een competitief en correct basissalaris is voor je personeel. Liantis kan je helpen met de loonberekening in je organisatie.

Extralegale voordelen

Extralegale voordelen zijn een fiscaal voordelig extraatje voor je personeelsleden. Bovendien kan je voor elke medewerker afzonderlijk een voordelenpakket samenstellen die hem of haar op het lijf geschreven zijn. Enkele opties:

Elke optie heeft eigen voor- en nadelen. Het loont dus zeker de moeite om je verschillende opties op het vlak van extralegale voordelen grondig te vergelijken.

Prestatiegebaseerde verloning

Variabele verloning kan je werknemers motiveren om zich extra in te zetten voor je bedrijf. Er bestaan verschillende manieren om een bonus toe te kennen. Naast de loonbonus is ook de winstpremie een fiscaal interessante piste om de prestaties van je werknemers mee te belonen.

Alles over slimme verloning van je personeel.

Naar het overzicht