My Liantis

Hoe gaat het met jou?

Ondernemers zoals jij, die herken je aan hun gepassioneerd karakter. Je onderneemt met hart en ziel. Je zet door, maar … wat als het allemaal wat te veel wordt? Één ding staat vast: je bent lang niet de enige. Maar liefst 37% van de ondernemers is bang om tegen een burn-out aan te lopen. Nog straffer: 69% van de ondernemers ligt letterlijk wakker van de toekomst voor hun bedrijf. Redenen genoeg dus voor Liantis om je als ondernemer proactief te informeren en te ondersteunen. Samen sterk!        

Doe de gratis check

Liantis staat op elk moment voor je klaar

Ieder nieuw hoofdstuk in je loopbaan als ondernemer brengt nieuwe vragen en keuzes met zich mee.   

Wat een spannende tijd, je eigen zaak is een feit! Je wil ervoor gaan, maar hebt natuurlijk ook twijfels en vragen:   

Doe ik het wel goed? Gaat het me wel lukken? Hoe behoud ik het overzicht? Wat is de volgende stap? 

Met de aanwerving van je eerste medewerker breekt er alweer een nieuw en spannend hoofdstuk aan. En ook hier kunnen twijfels de kop opsteken:  

Zal er genoeg werk zijn? Gaat mijn medeweker mijn klanten goed behandelen? Wat doe ik als het niet loopt zoals ik wil?  

Wanneer je rol als werkgever groter wordt, en je een heel team aanstuurt, vraagt dat opnieuw een hele aanpassing. Er is heel veel goesting om vooruit te gaan, maar je kan soms een klankbord gebruiken: 

Hoe hou ik mijn teamleden aan boord? Hoe volg ik mijn team goed op? Hoe voer je een evaluatiegesprek? Een telewerkbeleid, opleidings- of mobiliteitsplan: hoe pak ik het aan?  

Kersvers ouderschap combineren met je eigen zaak: het is niet evident. Je kleine spruit schreeuwt om aandacht, maar ook je klanten rekenen op jou: 

Hoe ga ik de zorg voor mijn kind combineren met mijn rol als zaakvoerder? 

 

Of het nu om een maatschappelijke crisis of persoonlijke tegenslag gaat: financiële problemen bezorgen je heel wat kopzorgen. Die op hun beurt stress veroorzaken.

Hoe ga ik best om met deze crisis? Hoe krijg ik de controle terug?   

Je bent stilaan klaar om je zaak stop te zetten of over te laten, maar dat gaat gepaard met heel wat emoties en twijfels:  

Hoe bereid ik de stopzetting of overdracht voor? Welke stappen moet ik nemen? Hoe ziet mijn toekomst eruit? Zal ik mijn zaak wel helemaal kunnen loslaten? En wat met dat zwarte gat? 

Je ziet het, er zijn heel wat factoren die aanleiding kunnen geven tot bezorgdheden en stress. Helemaal niet zo gek dus dat je soms het noorden kwijtraakt. Neem je bekommernissen ter harte, maar laat ze je niet verlammen. Ondernemen is topsport: het vraagt veel moed, energie, doorzettingsvermogen en tijd. Uit onze jarenlange ervaring weten we dat leren denken en handelen als ondernemer gepaard gaat met vallen en opstaan.  

Heb je nood aan een klankbord? Tijdens een individueel coachingstraject helpen we je een helder beeld te vormen van jouw situatie. Samen gaan we op zoek naar antwoorden die jou en je zaak vooruithelpen.  

Lees meer Maak een vrijblijvende afspraak

Omgaan met stress: wat kan je zelf doen?

Vind je het niet altijd makkelijk om je stresslevels te managen? Met deze eenvoudige tips raak je al een heel eind:   

  • Let op je gezondheid: beweeg regelmatig, eet gezond en slaap voldoende 

  • Plan voldoende rustmomenten in 

  • Schrap onnodige afspraken en zeg af en toe eens "nee"

Kan je extra hulp gebruiken? In onze brochure “Eerste hulp bij stress” vind je heel wat handige en concrete tips om mentale stress te tackelen.

Download de brochure

Hoe gaat het met jouw mentale gezondheid ? 

De welzijnsbarometer van Liantis peilt op een laagdrempelige manier naar jouw mentale gezondheid. Je vult gewoon enkele vragen in en krijgt een score die toont of je al dan niet in de gevarenzone zit. Je krijgt ook meteen advies op basis van je score. 

Doe de gratis check

Coaching op jouw maat

Als ondernemer komen er heel wat uitdagingen en opportuniteiten op je pad. Je moet heel wat knopen doorhakken, en dan duiken er weleens twijfels of onzekerheden op. Je staat er in elk geval niet alleen voor. Tijdens een individueel coachingstraject bekijken we jouw specifieke situatie en zoeken we samen naar oplossingen.  

We werken op individuele basis en op maat van jouw specifieke vragen. Een standaardtraject omvat 8 uur coaching, verspreid over verschillende gesprekken. Sowieso gaan we van start met een vrijblijvend verkenningsgesprek. Na dat gesprek beslis je zelf of het iets voor jou is. Het resultaat van een traject is een concreet plan op maat van jouw onderneming. 

Iets voor jou?

Maak een afspraak

Tevreden ondernemers aan het woord

“Ondernemerscoaching was voor mij de spiegel die ik nodig had”

Lees zijn verhaal hier.

“Met de nieuwe inzichten werk ik nu actief aan mijn zaak én aan mezelf”

Lees zijn verhaal hier.

Samen Sterker Ondernemen

Liantis, UNIZO en Dyzo trokken aan de alarmbel en werkten samen het project ‘Samen Sterker Ondernemen’ uit, met de steun van federaal minister David Clarinval. Het doel? Zelfstandige ondernemers sensibiliseren, informeren en adviseren over mentale risico’s.  

Motivational Mugs

Kan je extra hulp gebruiken? In onze brochure “Eerste hulp bij stress” vind je heel wat handige en concrete tips om mentale stress te tackelen.

Download de brochure