Je RIZIV-toelage als tandarts

Als geconventioneerde tandarts bij het RIZIV heb je elk jaar recht op een toelage Sociaal Statuut. Je moet die toelage wel investeren in een pensioenplan met een sociaal karakter, zoals het RIZIV Voorzorgsplan.

Hoeveel bedraagt de toelage?

Als geconventioneerde tandarts ontvang je een toelage van 3.736,19 euro. Of je volledig of gedeeltelijk geconventioneerd bent, maakt geen verschil.

Hoe gebruik je je RIZIV-toelage?

De toelage biedt je een mooie kans om in je eigen sociale zekerheid te investeren. Je hebt twee opties:

  • Je gebruikt de RIZIV-toelage om je pensioen op te bouwen. De toelage wordt dan doorgestort in een aanvullend pensioenplan (zoals het RIZIV Voorzorgsplan via Liantis). Bovendien kan je met een persoonlijke bijdrage jouw RIZIV Voorzorgsplan nog aanvullen met een (Sociaal) Vrij Aanvullend Pensioen.
  • Je investeert in een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid in combinatie met het RIZIV Voorzorgsplan. Zo is je inkomen gewaarborgd als je niet in staat bent om te werken.

Hoe aanvragen?

Sluit eerst een RIZIV-Voorzorgsplan af bij Liantis. Dien je aanvraag online in via ProGezondheid. Vervolgens gaat het RIZIV na of je recht hebt op de RIZIV-toelage. Als dat zo is, wordt je toelage automatisch doorgestort en is je aanvraag aanvaard.

Geïnteresseerd in het RIZIV Voorzorgsplan?

Bespreek de voordelen met een expert