My Liantis

Verzekeringen voor zelfstandigen: dit moet je weten!

Ondernemen is risico’s nemen. Als zelfstandige is het daarom aangewezen om voor de nodige verzekeringen te zorgen. Sommige verzekeringen – zoals een beroepsaansprakelijkheidsverzekering – zijn verplicht. Andere zijn dat niet, maar zijn wel zeker het overwegen waard. Ontdek hoe je jezelf en je zaak tegen tegenslagen kan indekken.

Burgerlijke aansprakelijkheid

Een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor je professionele activiteit regel je eenvoudig en goed via Liantis. Met een BA voor ondernemingen is de lichamelijke, materiële en immateriële schade die voortkomt uit je beroepsactiviteiten gedekt. Zo kan je zorgeloos ondernemen!

Lees meer

Beroepsaansprakelijkheid

Een vergetelheid, een ondoordacht advies of een beroepsfout … Hoe goed je de zaken ook plant, toch kan het al eens fout lopen en kunnen klanten, leveranciers of derden schade oplopen door jouw activiteiten. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bescherm je je onderneming tegen schadevorderingen.

Lees meer

Fiscale controles

De kans dat je vroeg of laat de fiscus of btw-administratie over de vloer krijgt voor een uitgebreide controle is niet onbestaande. Deskundige bijstand van professionals is daarbij geen overbodige luxe, maar heeft ook zijn prijskaartje. Met de polis Liantis fiscale rechtsbijstand hoef je je alvast geen zorgen te maken over deze kosten.

Lees meer

Arbeidsongevallenverzekering

Iedereen die medewerkers tewerkstelt in België is verplicht een arbeidsongevallenverzekering af te sluiten. Hiermee dek je je in tegen kosten die voortkomen uit ongevallen op de werkvloer, maar bijvoorbeeld ook uit ongevallen onderweg van en naar het werk.

Lees meer

Verzekering gewaarborgd inkomen

Erkent je ziekenfonds je arbeidsongeschiktheid, dan kan je als zelfstandige rekenen op een arbeidsongeschiktheidsuitkering. In de meeste gevallen volstaat dit bedrag echter niet om je vaste kosten te dekken. Een verzekering gewaarborgd inkomen biedt een broodnodige extra bescherming tegen inkomensverlies bij ziekte of tijdens je revalidatie na een ongeval.

Lees meer

Hospitalisatieverzekering

Moet je opgenomen worden in het ziekenhuis, dan zal je ziekenfonds een deel van de ziekenhuisfactuur voor zijn rekening nemen. Met een hospitalisatieverzekering kan je indekken tegen de resterende kosten. Bovendien ben je ook verzekerd voor de ambulante kosten voor én na een ziekenhuisopname.

Lees meer

Overlijdensverzekering

Sluit je een overlijdensverzekering af, dan keert je verzekeraar een bedrag uit aan de begunstigde als je komt te overlijden voor het aflopen van je polis. Zo kan je als ondernemer je gezin financieel beschermen voor het geval dat jou iets overkomt.

Lees meer

RIZIV-toelage voor (para)medische beroepen

Ben je aan de slag als zorgverstrekker en ben je geconventioneerd? Dan maak je onder bepaalde voorwaarden aanspraak op een jaarlijkse toelage van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering, ook wel de RIZIV-toelage genoemd. Deze toelage kan je investeren in een gewaarborgd inkomen of een Sociaal Vrij Aanvullend Pensioen.

Lees meer

SVAP

Wil je als zelfstandige aanvullend pensioen opbouwen én extra sociale bescherming genieten? Dan is het Sociaal VAPZ voor zelfstandigen precies wat je zoekt. Je regelt via Liantis fiscaal en sociaal aantrekkelijk je pensioenopbouw en kunt met een gerust hart ondernemen.

Lees meer

IPT

Werk je als zelfstandige vanuit een vennootschap? Dan is de individuele pensioentoezegging (IPT) een fiscaal voordelige aanvulling op je Sociaal VAPZ. Dankzij het individuele aspect bepaal je zelf hoe jouw vennootschap voorziet in een aanvullend pensioen, wat je toekomst als ondernemer ook brengt.

Lees meer

Pensioentoezegging voor zelfstandigen: POZ

Zelfstandigen in een vennootschap kunnen al langer kiezen voor een individuele pensioentoezegging. Wie een eenmanszaak heeft, bleef echter op zijn honger zitten. Daar komt nu verandering dankzij de gloednieuwe pensioentoezegging voor zelfstandigen of POZ.

Lees meer

Toppensioen-Pensioensparen

Ben je actief in bijberoep of wil je een extraatje bovenop je Sociaal Vrij Aanvullend Pensioen? Dan is het Toppensioen-Pensioensparen zeker iets voor jou. Met de fiscaal aantrekkelijke formule spaar je met veel flexibiliteit voor je aanvullend pensioen.

Lees meer