My Liantis

Je onderneming in moeilijkheden

Door de coronacrisis zag je je omzet dalen en het ziet er naar uit dat je klanten niet meteen de weg naar je onderneming terugvinden. Je hebt nood aan (tijdelijke) maatregelen om het hoofd boven water te houden, maar hebt geen idee waar te beginnen. Wij helpen je op weg en zoeken samen met jou naar een oplossing zodat je ontslag of een sluiting te allen tijde kan vermijden.  

Doelgroepvermindering langdurig werklozen

Tijdelijke maatregelen

Heb je momenteel nog niet genoeg werk voor al je medewerkers? Dan kan je gebruikmaken van het stelsel van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht (indien je tot de zwaarst getroffen sectoren behoort) of van het stelsel van tijdelijke werkloosheid wegens economische redenen. Daarnaast kan je er bijvoorbeeld ook voor opteren om tijdelijk ploegenarbeid in te voeren in je onderneming.

Lees meer

Maatregelen op lange termijn

Ook op de lange termijn bestaan er een aantal oplossingen om je arbeidskosten te drukken. Je kan bijvoorbeeld je arbeidsvoorwaarden aanpassen, samenwerken met zelfstandigen of tijdelijke werkkrachten inschakelen.

Lees meer

Inkrimping van je personeelsbestand

Het ontslag van een werknemer wil je uiteraard koste wat kost vermijden. Maar soms is er geen andere oplossing voorhanden. Hou er rekening mee dat het coronavirus geen geldige reden tot ontslag is en dat er heel wat komt kijken bij het beëindigen van een arbeidscontract.

Lees meer

Whitepaper ‘Onderneming in moeilijkheden’

Hoe ga je om met een mindere periode in je onderneming? Welke maatregelen kan je nemen om deze moeilijke tijd te overbruggen? In onze whitepaper geven we je een overzicht van alle mogelijke oplossingen.

Download de whitepaper

Steunmaatregelen

Naast de federale corona-steunmaatregelen voor zelfstandigen, zijn er ook steunmaatregelen voorzien per gewest. Een aantal van die maatregelen zijn intussen beëindigd, een aantal nieuwe zagen het licht of werden verlengd. Op welke gewestelijke steun kan je intussen nog rekenen? We zetten alles op een rij.

Lees meer

Je staat er niet alleen voor

Heb je nood aan meer juridisch advies? Onze juridisch experten staan voor je klaar. Ze werken zich eerst in in jouw dossier en gaan dan samen met jou op zoek naar de beste oplossing. Je krijgt advies op maat over de nodige procedures en stappen die je kan zetten.

Je staat er niet alleen voor. Je klantenadviseur helpt jou bij het zoeken naar de meest geschikte oplossing.

Laat je bijstaan