Je loonkosten optimaliseren

Je medewerkers een aantrekkelijk loon aanbieden en tegelijk je loonkosten beperkt houden. Het klinkt te mooi om waar te zijn, niet? Weet dat het geen utopie is en dat het ook in deze post-coronatijden mogelijk is. Wij reiken je graag enkele oplossingen aan om je loonkosten te optimaliseren. En die hoeven echt niet ingrijpend te zijn. Denk maar aan extralegale voordelen, een groepsverzekering, RSZ-kortingen die de overheid aanbiedt …

Kleine werkgever doet boekhouding van loonkost

Betalingsuitstel voor de RSZ-bijdragen

De overheid heeft enkele maatregelen genomen om werkgevers te ondersteunen om de coronaperiode financieel te overbruggen. Naargelang je specifieke situatie, kan je mogelijk rekenen op een betalingsuitstel voor je RSZ-bijdragen.

Lees meer

RSZ-voordeel: doelgroepverminderingen

Kende jij de doelgroepverminderingen al? Dat zijn een reeks RSZ-kortingen en andere steunmaatregelen waarmee de overheid werkgevers stimuleert om medewerkers uit bepaalde doelgroepen aan te trekken of te behouden.

Lees meer

Vrijstelling doorstorting bedrijfsvoorheffing

Als werkgever kan je recht hebben op verschillende vrijstellingen van doorstorting van bedrijfsvoorheffing. Ontdek aan welke voorwaarden je moet voldoen om hiervan gebruik te kunnen maken.

Lees meer

Fiscaal-optimaal belonen

Je medewerkers hebben tijdens de coronaperiode ongezien hard gewerkt en je wil hen daarvoor belonen. Maar hoe doe je dat zonder dat de loonkosten voor jou de pan uitswingen? Er bestaan gelukkig heel wat mogelijkheden om je medewerkers op een fiscaal voordelige manier te belonen.

Lees meer

Wens je een fiscaal voordelige loonsverhoging toe te passen in je bedrijf? Liantis helpt je.

Neem contact op