My Liantis

Online opleidingen

In deze onzekere tijden is bijleren onontbeerlijk. Niet alleen om in te kunnen spelen op de veranderde manier van werken, maar ook om je medewerkers te laten groeien in hun job. De voorwaarde is uiteraard dat dat op een verantwoorde en veilige manier gebeurt. Online opleidingen bieden dan ook een prima uitkomst hiervoor.

Vrouw volgt online opleiding

Waarom kiezen voor online opleidingen?

Online opleidingen waren al langer aan een opmars bezig, maar sinds het coronavirus is het voor heel wat werknemers dé manier geworden om hun kennis te verbreden. En dat is niet onlogisch:

  • Online opleidingen kan je overal én op elk moment volgen
  • Je volgt de opleiding op je eigen tempo. Is er een onderdeel dat minder vlot loopt, dan kan je dat altijd op een later moment nog eens doornemen. Het omgekeerde geldt natuurlijk ook. Bij leerstof waar je vlot doorheen gaat, hoef je niet te wachten op je medecursisten om verder te gaan.
  • Je hoeft je niet te verplaatsen. In tijden van social distancing en bubbels is het fijn om te weten dat je een opleiding in je veilige (werk)omgeving kan volgen.

Online opleidingen bij Liantis

Ook bij Liantis hebben we een aantal van onze klassieke opleidingen omgevormd tot een online opleiding. Zo kunnen we jou en je medewerkers toch de nodige kennis aanbieden zonder dat jullie de werkomgeving moeten verlaten.

EHBO blended learning

Onze basiscursus EHBO zit in een uniek jasje. Het theoretisch gedeelte kan je namelijk volledig online afleggen dankzij een geavanceerde spelmodule. Je doorloopt 34 EHBO-situaties die allemaal gemiddeld 5 à 10 minuten duren. Zo leer je spelenderwijs de basisbeginselen. Na de theorie volgt een verplichte praktijkdag op locatie. Daar gelden uiteraard alle veiligheidsmaatregelen.

Blended learning: basisopleiding vertrouwenspersoon

Medewerkers die de functie van vertrouwenspersoon uitoefenen of deze functie in de toekomst op zich zullen nemen kunnen onze vijfdaagse basisopleiding volgen. De opleidingsreeks is opgebouwd uit drie online en twee offline sessies. De online sessies reiken je de nodige handvaten en kennis aan, terwijl de praktijksessies gericht zijn op het uitwisselen en bespreken van ervaringen en concrete casussen.

Webinars

De voorbije maanden hebben we ook een aantal webinars rond verschillende thema’s georganiseerd. Je kan die herbekijken via deze linken:

Wil je in de toekomst ook een webinar meevolgen? Hou zeker onze nieuwsbrieven in het oog. Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Vraag dan aan je klantenadviseur om je aan de verzendlijst toe te voegen.