My Liantis

Gezondheid, Preventie & Welzijn

Brugge, 10 mrt 2023

Adviseur arbeidsveiligheid bij kenniscentrum Preventie & Welzijn

Het kenniscentrum van Liantis. Een rijke bron aan informatie over de verschillende domeinen van Liantis heen.  Uitdagende en voortdurend veranderde materie op basis van wetgeving ter beschikking stellen aan onze diensten. Met slechts één doel: de juiste informatie bezorgen aan onze medewerkers en klanten. Dé sleutel tot het succes van een correcte dienstverlening. Als adviseur arbeidsveiligheid krijg jij de sleutel in handen om het kenniscentrum voor het domein preventie & welzijn verder op de kaart te zetten. Blijf niet voor de deur staan en kom binnen.Word jij onze nieuwe adviseur arbeidsveiligheid bij het kenniscentrum voor preventie & welzijn?

Je takenpakket

Als adviseur arbeidsveiligheid bij het kenniscentrum voor preventie en welzijn verleen je advies en informeer je medewerkers en klanten over complexe dossiers met betrekking tot arbeidsveiligheid (noodplannen, brand, enzovoort). Samen met jouw collega’s streef je naar een proactieve kennisaanpak, die zorgt voor een optimale dienstverlening aan elke klant.

 • Advisering is helemaal jouw ding! Adviezen formuleren aan collega’s en klanten in verband met de implementatie van nieuwe welzijnswetgeving, én hun vragen beantwoorden met een bedrijfsjuridische insteek.
 • Je staat in voor een goed beheer van de kennis (d.i. actualiseren, aanvullen en eventueel vervangen van documenten) en een efficiënte kennisverspreiding (intern en extern).
 • Bekomen informatie zet je om in vlot geschreven teksten (achtergrondnota’s, infodocumenten, richtlijnen, werkinstructies) en overzichtelijke presentaties waarmee je de collega’s concreet verder helpt. Hierbij schrikt het zelf geven van opleidingen –in eerste instantie intern, later mogelijks ook extern – je geenszins af.
 • Samen met je collega’s volg je de regelgeving omtrent preventie en welzijn nauw op.
 • Continue verbeteren. Dat bereik je door actief deel te nemen aan het teamoverleg, waarbij je constructief meedenkt over het verbeteren van onze dienstverlening. Je beperkt je niet tot het vaststellen van mogelijkheden tot verbetering, maar neemt de touwtjes in handen.
 • Je werkt minimum 2 dagen per week als adviseur arbeidsveiligheid voor het kenniscentrum, de overige dagen ben je actief als preventieadviseur arbeidsveiligheid en sta je in voor flexibele en doelgerichte adviesverlening aan ondernemingen en hun werknemers binnen jouw regio.


Wie zoeken we?

 • Je hebt een diploma preventieadviseur niveau 1,  én ervaring als preventieadviseur arbeidsveiligheid? Ideaal. Maar het allerbelangrijkst voor ons: je goesting om ervoor te gaan. 
 • Je bent communicatief vaardig, zowel verbaal als schriftelijk, en bent diplomatisch in je contacten naar interne klanten. Je hebt een vlotte pen en kan soms complexe zaken vertalen naar heldere communicatie.
 • Als adviseur arbeidsveiligheid bij het kenniscentrum ben je sterk pragmatisch en oplossingsgericht ingesteld en beschikt over een hands-on mentaliteit. Je denkt kritisch na, hebt een analytische geest en ziet verbanden. Je staat sterk genoeg in jouw schoenen om snel
 • Voortdurend bijleren vind je fijn! Je houdt jezelf continu op de hoogte van ontwikkelingen en volgt dit proactief op met oog op de adviesverlening.
 • Je werkt minimum 2 dagen per week als adviseur arbeidsveiligheid voor het kenniscentrum, de overige dagen ben je actief als preventieadviseur arbeidsveiligheid. 1 keer per maand word je verwacht in Brugge voor een teammeeting.


Over ons

Liantis ondersteunt al wie onderneemt en/of mensen tewerkstelt. Bij ons vind je een vertrouwde compagnon de route die je vanuit een geïntegreerde aanpak op elk moment van je ondernemerstraject de gepaste oplossing aanreikt: van de start als zelfstandige, over de aanwerving van personeel, de uitbouw van een HR- en welzijnsbeleid, via de bescherming tegen risico’s tot aan de pensionering. Dat doen we zowel digitaal als op één van onze 60 locaties in België. Zo zorgen we ervoor dat ondernemende mensen op hun twee oren kunnen slapen voor al hun mensenzaken. Voor meer informatie: liantis.be.

Wat wij je te bieden hebben

 • Voor je comfort

Je krijgt een aantrekkelijk loonpakket, dat je zelf deels samenstelt met ons flexibel verloningssysteem (extra vakantiedagen, een fietsleasing …). Naast je basisloon en bedrijfswagen, krijg je ook maaltijd-, eco- en cadeaucheques. En als we de vooropgestelde doelstellingen bereiken, is ook 

de loonbonus een comfortabele extra. Maar de hoogste prioriteit: het welzijn van de medewerkers. Tijdens de job en erbuiten. Vandaar onze hospitalisatieverzekering en pensioenfonds. 

 • Voor je persoonlijke ontwikkeling

Mensen zijn het kloppende hart van onze organisatie. Daarom zetten we bij Liantis sterk in op persoonlijke ontwikkeling. Zo krijg je de kans om je talenten te ontplooien, in een moderne en professionele werkomgeving in volle beweging. Met e-learnings en georganiseerde opleidingen. Resultaat? Een mooie loopbaan en voortdurende groei. 


 • Voor je werk-privébalans

Belonen is meer dan verlonen. We hechten waarde aan jouw werk-privébalans. Daarom werk je met een glijdend uurrooster van 38 uur per week. Telewerken? Tijdens je startersopleiding nog niet, maar daarna: zeker en vast. Ook mooi meegenomen: je krijgt 32 vakantiedagen bij een voltijdse tewerkstelling. Om je vlot te kunnen verplaatsen doorheen het land voorzien we een bedrijfswagen met tankkaart.