My Liantis

Directie & Management

Oost-Vlaanderen, 30 nov 2021

Manager zelfstandig ondernemen Oost-Vlaanderen

Ben je een inspirerende leider en op zoek naar een job met strategische impact? Solliciteer snel voor deze topfunctie!

Je takenpakket

Als manager zelfstandig ondernemen ben je verantwoordelijk voor de uitwerking en de implementatie van een kwaliteitsvolle dienst zelfstandig ondernemen. Je waakt er samen met je collega’s van het regionaal managementteam ook over dat het Liantis dienstenaanbod in jouw regio kwalitatief en klantgericht in de breedte verder wordt uitgebouwd. Volgende taken behoren tot jouw pakket:

 • Je werkt strategisch mee aan het opstellen, implementeren en uitbouwen van een beleidsplan voor de dienst zelfstandig ondernemen in regio Oost-Vlaanderen. Jouw werkterrein is zowel het ondernemingsloket als het sociaal verzekeringsfonds. Je stelt een plan van aanpak voor, doet voorstellen rond de te volgen strategie en de te behalen KPI's, en zorgt voor een goede opvolging. Samen met de regiomanager teken je de regionale commerciële strategie uit. Je bewaakt ook het regionaal budget voor de regio Oost-Vlaanderen.
 • Je waarborgt een kwalitatief hoogstaande dienstverlening en streeft naar optimale klantentevredenheid. Je implementeert change waar nodig en durft beslissingen nemen. Je bewaart hierbij steeds een helikopterview.
 • Je werkt samen met het salesmanagement de prospectie in jouw regio verder uit. Je initieert en onderhoudt klantencontacten, volgt vragen en problemen op en ondersteunt zo het binnenhalen van nieuwe samenwerkingsverbanden.
 • Je volgt het relatiebeheerplan en de klanteretentie op en vertaalt dit naar conrete acties.
 • Je analyseert bestaande interne werkprocessen en staat in voor de opvolging en de bewaking van procesoptimalisaties. Je werkt hierbij nauw samen met de proces- en kwaliteitsmanager.
 • Je staat binnen de afdeling zelfstandig ondernemen aan het hoofd van twee teams. Hierbij stuur je één teamleider aan en ben je indirect verantwoordelijk voor een team van 20 medewerkers. Je zorgt dat de verschillende divisies operationeel goed draaien. Je inspireert, coacht en tilt je medewerkers naar een hoger niveau. Je denkt Liantisbreed, slaat bruggen tussen verschillende diensten en motiveert dit denken ook bij de medewerkers.
 • Je onderhoudt een goed contact met diverse stakeholders, relevante partners en overheidsdiensten. Je bouwt een stevig netwerk op en zorgt voor een vlotte communicatie.
 • Je rapporteert rechtstreeks aan de regiomanager Oost-Vlaanderen. Je werkt ook intensief en collegiaal samen met collega's over de verschillende departementen en kantoren heen.

Wie zoeken we?

 • Je hebt een masterdiploma en hebt een mooie werkervaring opgebouwd die nauw aansluit bij Liantis en de wereld van de zelfstandigen (vb sociaal secretariaat, bancaire sector, etc). Kennis over het sociaal verzekeringsfonds en/of ondernemingsloket is zeker een pluspunt.
 • Je hebt een brede operationele en leidinggevende bagage en je houdt ervan om strategisch mee na te denken en de koers te bepalen.
 • Je bent communicatief en dankzij je coachende stijl bouw je een goede relatie op met de teams en de collega’s bij Liantis. Je bent een teamplayer die mensen weet mee te krijgen.
 • Op een diplomatische manier initieer je procesoptimalisatie en veranderingsprocessen. Dankzij je helikopterzicht breng je continue verbetering en stuur je de processen goed aan.
 • Je bent een ondernemend en flexibel persoon die zorgt voor een goede communicatie tussen de verschillende diensten op verschillende locaties. Verder ben je een vlotte netwerker die een goed contact onderhoudt met de verschillende stakeholders.
 • Jouw uitvalsbasis is ons kantoor in Gent.

Ten slotte ben je als nieuwe collega ambassadeur van onze organisatie. Je weet je te identificeren met onze waarden: schouder aan schouder, handen uit de mouwen, echt en oprecht.

Over ons

Liantis ondersteunt al wie onderneemt en/of mensen tewerkstelt. Bij ons vind je een vertrouwde compagnon de route die je vanuit een geïntegreerde aanpak op elk moment van je ondernemerstraject de gepaste oplossing aanreikt: van de start als zelfstandige, over de aanwerving van personeel, de uitbouw van een HR- en welzijnsbeleid, via de bescherming tegen risico’s tot aan de pensionering. Dat doen we zowel digitaal als op één van onze 60 locaties in België. Zo zorgen we ervoor dat ondernemende mensen op hun twee oren kunnen slapen voor al hun mensenzaken. Voor meer informatie: liantis.be.

Wat wij je te bieden hebben

Bij Liantis maak jij het verschil. Werken bij Liantis, dat is kansen krijgen op een mooie loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Mensen zijn het kloppend hart van onze organisatie. We wakkeren passie aan en geven talent alle ruimte om open te bloeien. Je komt terecht in een moderne en professionele werkomgeving in volle beweging.


Je kan rekenen op een aantrekkelijk loonpakket. Naast je basisloon, bieden we jou maaltijdcheques van 8 euro per gewerkte dag en ecocheques van 250 euro per jaar. Ook de loonbonus is een leuke extra! Daarnaast staat jouw persoonlijke bescherming centraal en kan je rekenen op een hospitalisatieverzekering, pensioenfonds en een verzekering gewaarborgd inkomen. Bovendien kies je heel wat voordelen zelf via ons flexibel beloningssysteem.


Belonen is meer dan verlonen. We hechten belang aan jouw werk-privébalans. We werken in een glijdend uurrooster met een totaal van 38 uur per week. Als jouw functie het toelaat, behoren tele- en thuiswerk tot de mogelijkheden. Naast 20 wettelijke verlofdagen, heb je nog 6 dagen betaalde inhaalrust en 5 extralegale verlofdagen. De regionale feestdag kan je vrij opnemen.