My Liantis

Gezondheid, Preventie & Welzijn

Brussel, 21 jan 2022

Preventieadviseur psychosociaal welzijn

Zin om een psychosociaal welzijnsbeleid te implementeren bij onze klanten? Solliciteer snel voor deze topfunctie!

Je takenpakket

De externe dienst voor preventie en bescherming op het werk waakt mee over de gezondheid van de medewerkers via medisch toezicht, risicoanalyses en inhoudelijke ondersteuning/opleiding van medewerkers.

 • Je ondersteunt organisaties in het uitbouwen en implementeren van een psychosociaal welzijnsbeleid. Je draagt actief bij aan het mentale welzijn van werknemers.
 • Ook rond thema’s zoals conflictmanagement, mobbing, agressie, stress, absenteïsme, arbeidstevredenheid, opvang bij traumatische gebeurtenissen ... geef je advies en ondersteuning.
 • Je geeft preventieve ondersteuning, maar kan ook ad hoc op situaties inspelen en dit op individueel, interpersoonlijk en organisatieniveau.  
 • Je geeft regelmatig opleidingen aan zowel medewerkers als leidinggevenden rond verschillende thema’s.
 • Bij interpersoonlijke conflictsituaties treed je op als onafhankelijke bemiddelaar.
 • Je werkt volgens de verantwoordelijkheden uitgetekend binnen het wettelijk preventiekader.
 • Je bouwt mee aan de kennis en documentatie binnen het team.


Wie zoeken we?

 • Je hebt een masterdiploma psychologie of sociologie of een master diploma waarvan het curriculum een groot aandeel psychologie of sociologie bevat. Dit is een voorwaarde om de functie als preventieadviseur psychosociale aspecten te kunnen uitvoeren.
 • Je bent tweetalig Nederlands/Frans.
 • Je hebt ervaring met het uitstippelen en implementeren van een beleid, bij voorkeur in een gelijkaardige materie.
 • Je bent communicatief sterk en hebt goede relationele skills. Je kan diplomatisch en daadkrachtig optreden in delicate en uiteenlopende situaties.
 • Je hebt voeling met personeelsbeleid, organisatiepsychologie en -sociologie en het motiveren van mensen.
 • Je plant je eigen agenda en bent ook flexibel in je verplaatsingen.  

Ten slotte ben je als nieuwe collega ambassadeur van onze organisatie. Je weet je te identificeren met onze waarden: schouder aan schouder, handen uit de mouwen, echt en oprecht.


Over ons

Liantis ondersteunt al wie onderneemt en/of mensen tewerkstelt. Bij ons vind je een vertrouwde compagnon de route die je vanuit een geïntegreerde aanpak op elk moment van je ondernemerstraject de gepaste oplossing aanreikt: van de start als zelfstandige, over de aanwerving van personeel, de uitbouw van een HR- en welzijnsbeleid, via de bescherming tegen risico’s tot aan de pensionering.
Dat doen we zowel digitaal als op één van onze 60 locaties in België. Zo zorgen we ervoor dat ondernemende mensen op hun twee oren kunnen slapen voor al hun mensenzaken. Voor meer informatie: liantis.be.

Wat wij je te bieden hebben

Bij Liantis maak jij het verschil. Werken bij Liantis, dat is kansen krijgen op een mooie loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Mensen zijn het kloppend hart van onze organisatie. We wakkeren passie aan en geven talent alle ruimte om open te bloeien. Je komt terecht in een moderne en professionele werkomgeving in volle beweging.

Je kan rekenen op een aantrekkelijk loonpakket. Naast je basisloon, bieden we jou maaltijdcheques van 8 euro per gewerkte dag en ecocheques van 250 euro per jaar. Ook de loonbonus is een leuke extra! Daarnaast staat jouw persoonlijke bescherming centraal en kan je rekenen op een hospitalisatieverzekering, pensioenfonds en een verzekering gewaarborgd inkomen. Bovendien kies je heel wat voordelen zelf via ons flexibel beloningssysteem. Ten slotte vormt een bedrijfswagen met tankkaart onderdeel van je pakket.

Belonen is meer dan verlonen. We hechten belang aan jouw werk-privébalans. We werken in een glijdend uurrooster met een totaal van 38 uur per week. Als jouw functie het toelaat, behoren tele- en thuiswerk tot de mogelijkheden. Naast 20 wettelijke verlofdagen, heb je nog 6 dagen betaalde inhaalrust en 5 extralegale verlofdagen. De regionale feestdag kan je vrij opnemen.