Aanvraagtermijn werkbaarheidscheques verlengd tot 31 december 2020

Werkbaarheidscheques zijn een subsidie-instrument van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Met deze cheques kunnen ondernemingen uit de profitsector en socialprofitsector een meting of scan laten uitvoeren om de werkbaarheid binnen hun organisatie in kaart te brengen. Oorspronkelijk moesten alle aanvraagdossiers binnen zijn vóór 6 december 2019. Deze deadline is nu dus opgeschoven naar 31 december 2020.

2 minuten leestijd Welzijn op het werk 13 januari 2020

Hoe kan Liantis helpen?

Liantis kan als erkende kmo-dienstverlener een gesubsidieerde werkbaarheidsscan voor je uitvoeren. Zo krijg je een scherp inzicht in de innerlijke drijfveren en de mentale of fysieke veerkracht van je werknemers.

  • Voor ondernemingen met minder dan 60 werknemers in dienst, komt één van onze preventieadviseurs-psychosociaal ter plaatse in je organisatie. Deze treedt via een focusgroep in communicatie met je werknemers.
  • Voor ondernemingen met 60 werknemers of meer, voorzien we een online bevraging.
  • Bovendien voorzien we voor beide ook een analyse van de fysieke werkbaarheid in samenwerking met onze preventieadviseurs-ergonomie

Vervolgens zal een multidisciplinair team (arbeidsarts, preventieadviseur veiligheid, psychosociale aspecten, ergonomie …) de resultaten van deze bevraging analyseren. Uiteindelijk krijg je als werkgever een werkbaarheidsplan. Dit is een plan met maatregelen waarmee je de werkbaarheid binnen je organisatie kan verbeteren.

Relevante artikels

Lees zeker ook ...