Liantis partner nieuwe asbestcampagne Fedris en Constructiv

Wees alert voor asbest. Met deze campagneslogan willen Fedris, het Federaal agentschap voor beroepsrisico’s, en Constructiv, dienstverlenende organisatie voor de bouwsector, het brede publiek bewust maken van de gevaren van asbest. Ook Liantis preventie en welzijn stapt mee in het verhaal en ondertekende het charter.

2 minuten leestijd Welzijn op het werk 17 oktober 2018
Wees alert voor asbest

Heel wat mensen hebben ofwel angst voor asbest, of zijn zich onvoldoende bewust van de risico’s ervan. De campagne is daarom in de eerste plaats gericht op sensibilisering.

Veilig asbest verwijderen

Bij de afbraak of verwerking van asbesthoudende materialen kunnen asbestdeeltjes vrijkomen. Wie deze deeltjes inademt, loopt risico's voor zijn of haar gezondheid. Daarom zijn extra veiligheidsmaatregelen aangewezen wanneer je asbesthoudende bouwmaterialen opruimt.

In sommige gevallen kan je dit zelf doen. Maar meestal is het aan te raden om samen te werken met een professionele asbestverwijderaar. Deze persoon volgde een speciale opleiding en is uitgerust om het werk op een veilige manier uit te voeren.

Meer informatie

Meer info over de campagne van Fedris en Constructiv vind je terug via de website alertvoorasbest.be.

Heb je als bedrijf of ondernemer vragen over asbest? Denk je dat er in je gebouw asbesthoudende materialen verwerkt zitten en wil je deze laten verwijderen? Of werk je voor een bouwbedrijf en wil je een erkende opleiding volgen rond het veilig verwijderen van asbest? Neem dan zeker contact op met Liantis preventie en welzijn.

Op regelmatig tijdstippen organiseert Liantis open opleidingen rond veilig omgaan met asbest. De eerstvolgende opleidingen staan gepland op 18 januari (Brugge), 1 februari (Gent), 4 maart (Puurs).