My Liantis

Personeelsbeleid 03 november 2020

Attest voor werknemers die niet kunnen telewerken

Telewerk is sinds maandag 2 november 2020 verplicht in ons land. Is telewerk (voor bepaalde functies) in jouw onderneming niet mogelijk? Voorzie je medewerkers dan zeker van een attest. 

Wanneer het werk niet op afstand kan worden gedaan, dan mogen je werknemers zich van en naar het werk verplaatsen. In dat geval moet je medewerker een attest hebben dat de noodzaak om op de werkvloer aanwezig te zijn, bevestigt. Dat moet bij een eventuele controle voorgelegd kunnen worden.

Ook voor medewerkers die zich voor het werk moeten verplaatsen tijdens de avondklok (Vlaanderen: 0.00 tot 5.00 uur, Wallonië en Brussel: 22.00 tot 6.00 uur) is het verplicht om een attest op zak te hebben.

Wanneer je werknemer onderweg tegengehouden wordt, zal hij immers moeten kunnen uitleggen waarom hij zich verplaatst of waarom zijn aanwezigheid op de werkvloer noodzakelijk is.

Download ons modeldocument

Zijn er functies in jouw onderneming waarvoor telewerk niet mogelijk is? Of heb je medewerkers die zich moeten verplaatsen tijdens de avondklokuren? Wij hebben voor jou een sjabloon van een attest opgesteld dat in beide situaties gebruikt kan worden. Download het hier.