My Liantis

Welzijn op het werk 10 augustus 2022

Bescherm je werknemers tegen griep

Griep treft elk jaar ongeveer één tiende van de bevolking. Je werknemers vormen hierop geen uitzondering. De griepepidemie baart jou als werkgever traditioneel heel wat kopzorgen. Hoe zorg je er immers voor dat het werk op tijd klaar raakt wanneer een belangrijk deel van je medewerkers thuis ziek in bed ligt?

Prijs

Weet dat je deze situatie makkelijk kan vermijden. Een griepvaccin kost je slechts 24,00 euro per werknemer (inclusief de toediening door een arts of verpleegkundige). Een schijntje in vergelijking met de verborgen kosten die zieke werknemers met zich meebrengen.

Bestel je vaccins via My Liantis

Je kan je vaccins heel eenvoudig bestellen via onze vaccintool in My Liantis. Bestellen kan via onderstaande knop, of in My Liantis onder de tegel ‘Welzijn op het werk’. Heb je nog geen toegang tot My Liantis? Dan maakt je klantenadviseur snel een persoonlijke login voor je aan. Zo bestel je makkelijk vaccins via deze tool die recent een update kreeg.

Hoe zal de griepvaccinatiecampagne verlopen?

Tussen mid oktober 2022 en 31 januari 2023 zullen we de griepvaccins toedienen aan alle medewerkers. We stellen die periode voorop omdat wetenschappelijk onderzoek aantoont dat het griepvirus het meest circuleert in de wintermaanden en dat het vaccin het best beschermt de eerste maanden na toediening.

Komen je werknemers in dezelfde periode in aanmerking voor een boostervaccin tegen COVID-19, dan heeft dat geen impact op de griepvaccinatie. De overheid adviseert namelijk niet langer om twee weken te wachten tussen beide vaccins.

Griepvaccins en covid-19: veelgestelde vragen

Ben je besmet met covid-19, dan ga je in isolatie om te voorkomen dat je anderen besmet. Je griepvaccin zal je dus moeten uitstellen. Mag je uit isolatie, ben je voldoende hersteld en heb je geen koorts meer? Dan kan een griepvaccin wel.

Na een hoogrisico-contact zonder symptomen is een griepprik geen enkel probleem. Heb je wel infectieverschijnselen en moet je een coronatest laten afnemen, dan stel je het griepvaccin beter uit. Test je positief, dan moet je rekening houden met een isolatieperiode en zal je je griepprik dus moeten uitstellen.

Ja. Het algemene advies is dat je het griepvaccin best uitstelt als je koorts hebt. Zo voorkom je dat je naast koorts ook last krijgt van eventuele bijwerkingen van het vaccin.

Een griepvaccin is geen probleem als je long covid hebt. Het vaccin kan helpen om griep of de gevolgen ervan te voorkomen. Er zijn bovendien geen aanwijzingen dat een griepprik invloed heeft op long covid-klachten.

Voor alle info over vaccinaties kan je altijd terecht op de website 'Laat je vaccineren' van de Vlaamse Overheid.