My Liantis

Personeelsbeleid 04 juni 2019

Bijblijfsessie: sociale inspectie en status van de arbeidsmarkt

Zowel op 11 juni als op 20 juni organiseert Liantis in samenwerking met VDAB een nieuwe bijblijfsessie. Tijdens deze sessies staan VDAB- en Liantis-experten stil bij twee interessante topics: de status van de arbeidsmarkt en de impact van sociale inspecties. 

Waarom deze opleiding?

Op de arbeidsmarkt heerst er een constante spanning tussen vraag en aanbod. Veel werkgevers zoeken de juiste profielen om vacatures in te vullen, maar vaak vinden ze die niet of pas na een lange zoektocht. Bjorn Cuyt, directeur VDAB voor de provincie Antwerpen, analyseert de status van de arbeidsmarkt zodat jij er beter op kan inspelen.

Daarnaast kennen we in België een uitgebreid arsenaal aan inspectiediensten. Elke inspectiedienst kan je onderneming zomaar bezoeken, en telkens vanuit een specifieke invalshoek. Patrick Robben, juridisch adviseur bij Liantis, biedt je een totaaloverzicht én bekijkt hoe je je op zo’n controle kan voorbereiden.

Wat mag je verwachten van deze bijblijfsessie?

Je krijgt een overzicht van de status van de arbeidsmarkt en de factoren die momenteel een grote impact hebben. Zo leer je hoe jij hierop kan inspelen. Bovendien krijg je een voorzichtige prognose van de toekomst zodat je je hiervoor kan wapenen.

Tijdens het tweede deel van de sessie bereidt Liantis je graag voor op het bezoek van de verschillende inspectiediensten. De dienstengroep begeleidt immers ook ondernemingen tijdens deze controles. Je gaat naar huis met praktische tips en tricks, terwijl we een aantal misvattingen uit de weg ruimen.

Deze opleiding - die je op twee verschillende dagen kan volgen - is helemaal gratis. Het aantal plaatsen is wel beperkt: schrijf je dus zeker snel in.

Programma

  • 10.45 uur: Ontvangst met koffie
  • 11 uur: Status van de arbeidsmarkt
  • 11.30 uur: Sociale inspectie
  • 12.45 uur: Broodjeslunch en netwerkmoment

Praktisch

Wanneer?

Sessie 1: 11 juni 2019 van 10.45 uur tot 13.30 uur

Sessie 2: 20 juni 2019 van 10.45 uur tot 13.30 uur

Waar?

Sessie 1
Den Boomgaard
Antwerpsesteenweg 43
2520 Ranst

Sessie 2
BEMT
Kleinhoefstraat 6
2440 Geel

Schrijf je nu in voor deze gratis bijblijfsessie