Bizzcontrol en Liantis zoeken accountants van de toekomst met Bizzgames

Software-ontwikkelaar Bizzcontrol en hr-dienstengroep Liantis gaan samen op zoek naar de beste, toekomstige financiële adviseurs in Vlaanderen met de Bizzgames! Laatstejaars accountancystudenten kunnen zich inschrijven voor deze competitie om te tonen hoe goed ze hun adviesrol als accountant kunnen waarmaken. Het winnende team maakt kans op de hoofdprijs: een citytrip naar Sevilla! Op die manier willen Bizzcontrol en Liantis het beroep van accountant in een positief daglicht stellen én tonen hoe belangrijk hun adviesrol geworden is.

3 minuten leestijd Accountancy en boekhouding 15 december 2022
Bizzgames

De accountant als adviseur

Het accountancylandschap is de laatste jaren sterk veranderd. De introductie van nieuwe technologieën zorgt ervoor dat voldoen aan wettelijke verplichtingen steeds meer automatisch verloopt waardoor accountantskantoren meer tijd hebben om in te zetten op proactief advies. Zo stappen accountants stilaan af van het klassieke beeld van de cijferverwerker en evolueren ze verder naar de rol van echte businesscoach.

Nieuwe profielen

Gelet op deze evolutie zijn accountancykantoren op zoek naar nieuwe en andere profielen. Nicholas De Nil, mede-oprichter en CEO van Bizzcontrol licht toe: “Onze klanten zijn steeds meer op zoek naar medewerkers die graag samenwerken met ondernemers en energie krijgen van het analyseren van de cijfers en deze kunnen omzetten in actiegerichte adviezen. De instroom van deze profielen uit de accountancyopleidingen is echter zeer beperkt. Bij studenten leeft nog steeds het beeld van de klassieke cijferverwerker, waardoor meer extraverte profielen die graag het gesprek aangaan vaak kiezen voor een job buíten de sector. Tijdens de vele gastcolleges die we het voorbije jaar gegeven hebben aan bijna alle hogescholen in Vlaanderen heb ik gemerkt dat studenten weldegelijk voor een job in een accountantskantoor kiezen als er een duidelijk carrièrepad kan aangeboden worden waar adviesverlening centraal staat. Uiteraard dient iedereen te groeien in deze rol, maar wij zijn er van overtuigd dat je hier vanaf dag één in kunt starten. Zo trek je profielen aan die mits de nodige zelfontplooiing jouw accountantskantoor zullen helpen evolueren naar een écht advieskantoor.”

Eerste editie Bizzgames

Om studenten te laten kennismaken met ‘het verhaal achter de cijfers’ en hen te stimuleren om hun adviesskills te ontwikkelen en in de praktijk toe te passen, organiseert Bizzcontrol in samenwerking met Liantis in het voorjaar van 2023 de eerste editie van de Bizzgames. Tijdens deze competitie voor laatstejaars accountancystudenten gaan de twee partijen op zoek naar de beste financiële adviseurs van alle hogescholen en universiteiten in Vlaanderen.

“Net zoals in heel wat andere sectoren is het vinden van de juiste medewerkers in de accountancysector vandaag nog steeds een enorme uitdaging. Accountants en andere cijferberoepen waren trouwens bij de eersten die destijds op de lijst van knelpuntberoepen verschenen. Daarom zetten we met Liantis zeer graag onze schouders mee onder deze Bizzgames. We willen studenten tonen dat accountancy aantrekkelijk, gevarieerd én uitdagend is. Net zoals in ons eigen métier gaat het niet zozeer om cijfers en administratie, maar gaat het erom dat we samen ondernemers ondersteunen bij de uitbouw van hun activiteiten. We kijken ernaar uit om tijdens deze Bizzgames zoveel mogelijk gepassioneerde studenten te zien die samen met ons deze belangrijke opdracht willen opnemen”, aldus Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder van Liantis.

Citytrip naar Sevilla

De Bizzgames vinden concreet plaats in het voorjaar van 2023. De studenten zullen in groepjes van maximum 4 kunnen strijden voor de overwinning. Ze krijgen toegang tot een virtuele kantooromgeving in Bizzcontrol, waar ze voor een zelfgekozen dossier concrete analyses en adviezen moeten formuleren. Het team dat hier het best in slaagt, zal tijdens een live event op 11 mei 2023 door een vakjury beloond worden met de hoofdprijs: een citytrip naar het Spaanse Sevilla. Ook de opleidingsinstelling met het meeste aantal deelnemers zal beloond worden met een unieke prijs!

Wil je graag meer informatie over de Bizzgames of wil je jou en je medestudenten meteen inschrijven?

Ontdek meer