Bothive en Liantis slaan handen in elkaar

Bothive, het snelgroeiende, digitale communicatieplatform voor accountants verwelkomt Liantis als nieuwe aandeelhouder én partner. “Accountants en ondernemers ondersteunen is een gemeenschappelijk doel én passie die we delen. Samen willen we investeren in de ontwikkeling van ijzersterke applicaties die hun leven zo veel mogelijk vergemakkelijken.”

3 minuten leestijd Accountancy en boekhouding 22 juni 2022

Digitaal communicatieplatform 

Bothive bestaat sinds 2018 en werd opgericht door Brecht Valcke en Thuur Vandeplassche. Het bedrijf ontwikkelde een digitaal communicatieplatform voor accountants en ondernemers. Hun missie? Ervoor zorgen dat hun klanten met minder e-mails meer gedaan krijgen.

Bothive co-founder

“Dat doen we door repetitieve processen te automatiseren en het aantal e-mails drastisch te reduceren. Daarnaast organiseren we de stroom aan e-mails die in het accountantskantoor binnenkomt anders zodat teams ze beter kunnen behandelen en dit de samenwerking makkelijker maakt. We bundelen ook verschillende communicatiekanalen tot één overzichtelijke flow: over Whatsapp en Messenger tot e-mail”, legt CEO en co-founder Brecht Valcke uit.

(foto: Brecht Valcke)

Samen accountants ondersteunen 

In hun gemeenschappelijke streven naar de best mogelijke ondersteuning voor accountants, maakten Liantis en Bothive enkele maanden geleden kennis met mekaar. De wederzijdse klik resulteerde in een participatie van Liantis in het jonge bedrijf. Dit partnership én een kapitaalsinjectie via de bank, zorgen ervoor dat het techbedrijf de volgende stappen kan zetten richting groei.

Gedelegeerd bestuurder Liantis

Dat net Liantis participeert in Bothive hoeft niet te verbazen. “Liantis vormt samen met de accountant een essentiële, ondersteunende as voor ondernemers en werkgevers. Vanuit die sterke schouder-aan-schouderpositie willen wij de accountants vanuit Liantis maximaal digitale oplossingen aanbieden. Het gaat vaak om applicaties die we zelf ontwikkelen, maar we houden natuurlijk permanent de vinger aan de pols van de markt, op zoek naar nuttige tools die complementair zijn aan ons aanbod en een grote meerwaarde bieden”, licht Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder bij Liantis, toe. 

(foto: Philip Van Eeckhoute)

“Zo kwamen we terecht bij Bothive, dat sterke applicaties ontwikkelt voor de sector. We hebben er doelbewust voor gekozen verder te gaan dan een partnership en ons met Liantis te verankeren in het kapitaal van Bothive. Want we geloven dat deze jonge, dynamische ploeg het verschil kan betekenen voor heel wat accountants en onze gezamenlijke klanten-ondernemers.” 

Inhoudelijke expertise 

Voor Bothive is de samenwerking met Liantis ook een weloverwogen keuze. Brecht Valcke: “Wij automatiseren communicatie voor accountants en ondernemers. Informatie vanuit een sociaal secretariaat of een sociaal verzekeringsfonds kan je daar niet uit wegdenken. Het is dus mooi dat we die Liantis-expertise ook kunnen meenemen in onze digitale oplossingen. Natuurlijk zijn er nog andere spelers in de markt, maar de keuze voor Liantis was bewust. We delen hetzelfde mensgerichte DNA. Hun visie op de accountant als partner zorgde voor een klik. Samen willen we dé bevoorrechte compagnon de route van de accountant worden. De nieuwe kapitaalinjectie zorgt er alvast voor dat we verder kunnen professionaliseren en investeren in de ontwikkeling van ijzersterke applicaties die het leven van de accountant een stuk vergemakkelijken.” 

What's next?

Werk jij als accountant al samen met Liantis? Dan krijg je binnenkort meer informatie over de meerwaarde die dit nieuwe partnership voor jou kan betekenen!