My Liantis

Welzijn op het werk 29 april 2022

Dag van de Zorg: unieke blik achter de schermen van de zorgsector

Op zondag 15 mei gooien meer dan 290 organisaties uit de zorgsector hun deuren open tijdens Dag van de Zorg. Dé kans om kennis te maken met heel wat boeiende en innoverende organisaties! In aanloop naar deze dag kan je bovendien ook deelnemen aan heel wat interessante Zorgbabbels.

Dag van de Zorg

Op zondag 15 mei kan iedereen op bezoek bij een zorgorganisatie in de buurt om een unieke blik achter de schermen te krijgen. Bijna 300 organisaties zoals algemene en psychiatrische ziekenhuizen, woonzorgcentra, kinderdagverblijven, voorzieningen voor personen met een beperking, innovatieve bedrijven, scholen, dagverzorgingstehuizen, dienstencentra, thuiszorgwinkels … openen hun deuren voor het brede publiek.

Ontdek op de website van Dag van de Zorg welke zorgorganisaties deelnemen!  

Week van de Zorg

Maar ook de week voordien – van maandag 9 mei tot en met vrijdag 13 mei – wordt volgens de organisatie “een feestweek waar we gaan informeren en verbinden rond het thema preventie”.

Zo organiseren ze tijdens deze week opnieuw de Zorgbabbels. In deze online ochtendshows ontvangt gastvrouw Lisbeth Imbo meer dan 50 interessante gasten, specialisten en ervaringsdeskundigen. Samen zullen ze het hebben over een gezonde geest in een gezond lichaam, gezond werken, gezonde omgeving, gezonde toekomst en over gezond samenleven. Ook verschillende Liantis-experten schuiven mee aan tafel.

Danschallenge

Ten slotte roept Dag van de Zorg iedereen op om massaal te dansen op het campagnelied ‘En Dans’ van Clouseau en dit te delen op sociale media. Enkele Liantis-collega’s twijfelden niet en gooiden hun benen los. Wil jij ook graag meedoen aan deze challenge? Bekijk dan zeker het demofilmpje van danscoach Joke Emmers.