Meer duidelijkheid over tijdelijke werkloosheid vanaf september

De versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid wegens overmacht was al verlengd tot en met 31 augustus 2020. Op 17 juli 2020 werd in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd dat je onder een aantal voorwaarden nog tot 31 december 2020 van het stelsel kan gebruikmaken. Ook voor de zwaarst getroffen sectoren – de horeca, reis- en evenementensector – geldt de verlenging tot het einde van het jaar.

2 minuten leestijd Personeelsbeleid 16 juli 2020

De voorwaarden

Je zal de versoepelde procedure tijdelijke werkloosheid wegens overmacht nog kunnen toepassen tot en met 31 december 2020

  • wanneer je tussen 1 april 2020 en 30 juni 2020 een beroep hebt gedaan op tijdelijke werkloosheid
  • én wanneer je kan aantonen dat je tijdens die periode voor minstens 20% van de arbeidsdagen die je aan de RSZ doorgaf, tijdelijke werkloosheid hebt gebruikt.

De bijkomende voorwaarden gelden niet voor de horeca, reis- en evenementensector. Zij kunnen sowieso tot het einde van het jaar een beroep doen op de versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid wegens overmacht.

Tijdelijke werkloosheid om economische redenen

Indien je niet aan bovenstaande voorwaarden voldoet, kan je je vanaf 1 september 2020 op tijdelijke werkloosheid wegens economische redenen beroepen.

Relevante artikels

Lees zeker ook ...