My Liantis

Welzijn op het werk 26 april 2019

Volg een stoomcursus welzijnswetgeving

Via de FOD Waso kan je nu in nog geen twee uur tijd een online stoomcursus in preventie volgen. Wie nood heeft aan een iets uitgebreidere basisopleiding kan daarvoor terecht bij Liantis.

In bedrijven met minder dan 20 werknemers neem jij als zaakvoerder doorgaans de rol van interne preventieadviseur waar. Logischerwijs ben je in de eerste plaats bezig met de klanten en de zaak. Toch is een minimum basiskennis van enkele welzijnstopics écht wel een must.

E-learning FOD Waso

De FOD Waso stelt gratis een e-learning ter beschikking. Deze bestaat uit vijf modules die je elk in ongeveer twintig minuten kan doorlopen:

  1. introductie over de welzijnswetgeving
  2. gezondheid
  3. veiligheid
  4. musculoskeletale aandoeningen
  5. psychosociale risico’s

De e-learning is bereikbaar via de e-campus website van de federale overheid. Als het de eerste keer is dat je van deze toepassing gebruik maakt, moet je eerst een persoonlijke account aanmaken.

Ook een werknemer kan een interne preventieadviseur zijn

Als werkgever hoef je helemaal niet de rol van interne preventieadviseur op te nemen. Je kan er evengoed voor kiezen om een werknemer deeltijds in die functie aan te stellen. Misschien heb je iemand in dienst die ook vrijwilliger is bij de brandweer? Of actief is bij het Rode Kruis? Dit zijn de ideale kandidaten om, mits een bijkomende basisopleiding, de rol van interne preventieadviseur op te nemen.

Nood aan een basisopleiding?

Deze e-learning is een uitstekende eerste kennismaking met de welzijnswetgeving. Toch is de aangeboden leerstof onvoldoende om je rol als preventieadviseur naar behoren uit te voeren. Heb je nood aan wat extra achtergrondinformatie en praktische tips? Volg dan de basisopleiding preventieadviseur niveau drie bij Liantis.