Educatief verlof: vraag je terugbetaling tijdig aan

Ligt de vestigingseenheid van je onderneming in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of in Vlaanderen? Vergeet dan niet de terugbetaling van het educatief verlof van je medewerkers aan te vragen voor 31 december 2019.

2 minuten leestijd Opleiding en ontwikkeling 25 november 2019

Educatief verlof

Zowel medewerkers in de privésector als ambtenaren kunnen gebruik maken van educatief verlof. Dat verlof kunnen ze gebruiken om een opleiding te  volgen die de overheid erkent. In Vlaanderen kreeg het systeem de naam Vlaams opleidingsverlof, terwijl er in Brussel en Wallonië sprake is van betaald educatief verlof.

Terugbetaling Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Werkgevers met een vestigingseenheid in Brussel, die het loon betaalden van een werknemer met betaald educatief verlof in het schooljaar 2018 - 2019, kunnen de terugbetaling ervan aanvragen bij Brussel Economie en Werkgelegenheid:

  • Directie Werkgelegenheidsbeleid

    Cel betaald educatief verlof
  • Kruidtuinlaan 20

    1035 Brussel

    02 204 16 30

    bev@gob.irisnet.be  

Deze terugbetalingsaanvraag moet je voor 31 december 2019 indienen.

Terugbetaling Vlaanderen

Werkgevers met een vestigingseenheid in Vlaanderen, die het loon betaalden van een werknemer met betaald educatief verlof in het schooljaar 2018 - 2019, kunnen de terugbetaling ervan aanvragen bij het  Departement Werk en Sociale Economie

Ook hier moet je de terugbetalingsaanvraag voor 31 december 2019 indienen.

Terugbetaling Wallonië

Werkgevers met een vestigingseenheid in Wallonië, die het loon betaalden van een werknemer met betaald educatief verlof in het schooljaar 2018 - 2019, kunnen de terugbetaling ervan aanvragen bij de FOREM:

Voor het Waals Gewest kan je de terugbetalingsaanvraag nog indienen tot 31 maart 2020.

Verschillende vestigingseenheden

Als de werknemer toegewezen is aan vestigingseenheden uit verschillende gewesten, moet je als werkgever bij elk betrokken gewest een aanvraag indienen. 

Relevante artikels

Lees zeker ook ...