My Liantis

Welzijn op het werk 27 november 2018

Europese Award voor preventie- en welzijnsbeleid

EU-OSHA, het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk, schrijft voor de veertiende keer een wedstrijd uit voor bedrijven en organisaties die preventie en welzijn hoog in het vaandel dragen. Het thema dit jaar is de omgang met gevaarlijke stoffen op de werkvloer.

Gezonde werkplek

Wie kan deelnemen?

De wedstrijd staat open voor alle bedrijven en organisaties binnen de Europese Unie. Of je nu groot of klein bent, veel of weinig werknemers in dienst hebt, het maakt allemaal niet uit. Iedereen maakt evenveel kans op een erkenning.

Om deel te nemen, moeten kandidaten een dossier uitschrijven waarin ze hun totaalaanpak met betrekking tot gevaarlijke stoffen uit de doeken doen. De vraag luidt dus: ‘Hoe ga je om met gevaarlijke stoffen op de werkvloer en hoe voorkom je dat je werknemers risico lopen?’.

Jurering en awards

In elke lidstaat beoordeelt een jury de ingestuurde dossiers. Zo krijg je op nationaal niveau enkele winnaars. In een volgende fase worden alle nationale winnaars tegen elkaar uitgespeeld.

Interesse?

Voer je zelf een actief beleid waar je trots op bent, en heb je interesse om deel te nemen? Surf dan naar de campagnewebsite en download de flyer of het deelnemingsformulier. Je maakt kans op een nationale of zelfs internationale award. Deelnemen kan tot 14 december.