My Liantis

Ondernemen 28 juli 2021

Gratis psychologische ondersteuning voor zelfstandigen

Zelfstandigen die het moeilijk hebben door de coronacrisis kunnen gratis gebruikmaken van psychologische ondersteuning. "Naast de economische steun die we proberen te bieden, mogen we het psychologische aspect van de situatie niet verwaarlozen. De omvang en de duur van deze crisis zijn ongekend. De stress die het veroorzaakt, met name voor degenen wier levenswerk in gevaar komt, is enorm. Het heeft een impact op iedereen, zelfs op de meest mentaal weerbare mensen”, zegt minister van Zelfstandigen Clarinval.

Concreet zal je als zelfstandige kunnen rekenen op acht sessies met een klinisch psycholoog die volledig worden terugbetaald. 

Gratis hulplijn

Iedere zelfstandige die psychologische hulp wenst, kan terecht op de gratis hulplijn 0800 300 25, bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8.30 uur tot 17 uur. Tijdens het telefoongesprek wordt duidelijk waaraan je als zelfstandige nood hebt en kan je doorverwezen worden naar een erkend psycholoog of orthopedagoog in je buurt voor acht gratis sessies.

Meer ondersteuning

Kamp je met zware financiële problemen en wil je hiervoor bijkomend advies inwinnen ? Dan kan je terecht bij onze partnerorganisatie Dyzo die ondernemers in moeilijkheden begeleidt. Twijfel je of je als ondernemer het juiste pad bewandelt? Dan kan een individueel coachingtraject via Liantis je misschien wel vooruit helpen.

Behalve Liantis en Dyzo, staan nog tal van organisaties klaar om je te helpen als het je even te veel wordt. Een overzicht vind je op de website van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekering der Zelfstandigen.