My Liantis

Ondernemen 06 januari 2021

Gratis psychologische ondersteuning voor zelfstandigen

Zelfstandigen die het moeilijk hebben door de coronacrisis zullen in 2021 gratis gebruik kunnen maken van psychologische ondersteuning, zo laat minister Clarinval weten: "Naast de economische steun die we proberen te bieden, mogen we het psychologische aspect van de situatie niet verwaarlozen. De omvang en de duur van deze crisis zijn ongekend. De stress die het veroorzaakt, met name voor degenen wier levenswerk in gevaar komt, is enorm. Het heeft een impact op iedereen, zelfs op de meest mentaal weerbare mensen.”

Concreet zal je als zelfstandige kunnen rekenen op acht sessies met een klinisch psycholoog die volledig worden terugbetaald. De praktische details worden op dit moment nog uitgewerkt, we houden je verder op de hoogte.

Meer ondersteuning

Kamp je met zware financiële problemen en heb je nood aan (mentale) steun? Dan kan je ook nu al terecht bij onze partnerorganisatie Dyzo die ondernemers in moeilijkheden begeleidt. Twijfel je of je als ondernemer het juiste pad bewandelt? Dan kan een betalend individueel coachingtraject via Liantis je misschien wel vooruit helpen.

Behalve Liantis en Dyzo, staan nog tal van organisaties klaar om je te helpen als het je even te veel wordt. Een overzicht vind je op de website van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekering der Zelfstandigen.