My Liantis

Persbericht 14 mei 2021

Minister van Financiën ontvangt eerste exemplaar nieuwe Belastinggids 2021

Deze week ontving Minister van Financiën Vincent Van Peteghem het eerste exemplaar van de nieuwe Belastinggids 2021 uit handen van auteur en fiscaal expert bij Liantis Pieter Debbaut en gedelegeerd bestuurder bij Liantis Philip Van Eeckhoute. In de 34ste editie van deze gids is er speciale aandacht voor de fiscale impact van de coronasteunmaatregelen op particulieren en zelfstandigen.

Eerste exemplaar

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem nam vandaag het eerste exemplaar van de nieuwe Belastinggids 2021 in ontvangst in zijn kantoor in de Wetstraat. Auteur en fiscaal expert Pieter Debbaut kwam langs met het boek, samen met gedelegeerd bestuurder Philip Van Eeckhoute van Liantis. Hr-dienstengroep Liantis ondersteunt de Belastinggids, uitgegeven door Pelckmans Uitgevers.

In het boek staan duidelijke tips en tricks om een aangifte goed en zo voordelig mogelijk in te vullen. “Alle nieuwe wetgeving en administratieve standpunten hebben we in het boek verwerkt, maar op een zeer toegankelijke manier. Zeker voor mensen die professioneel met fiscaliteit bezig zijn, is het dus een must-have”, aldus Pieter Debbaut, fiscaal expert bij Liantis en auteur van de Belastinggids.

Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder Liantis: “Dit boek wordt zowel door heel wat partners van Liantis – accountants en belastingadviseurs – als door heel wat klanten – werkgevers en zelfstandige ondernemers - actief gebruikt. Voor ons is het dan ook een zeer logische zaak dat we deze klassieker met Liantis mee kunnen ondersteunen. Het doet me veel plezier dat de Minister van Financiën dit net als ons een belangrijk fiscaal werk vindt, en dat toont door ons vandaag op zijn kabinet te ontvangen.”

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem: “De belastinggids is een belangrijk en inhoudelijk sterk instrument waaruit veel particulieren maar ook mensen die professioneel met fiscaliteit bezig zijn, veel informatie halen.”’

Belastinggids 2021

Belangrijke corona-aandachtspunten

In deze 34ste editie van de Belastinggids is er natuurlijk speciale aandacht voor de fiscale impact van de coronasteunmaatregelen, zowel voor particulieren als voor zelfstandige ondernemers.

Zo geeft auteur Pieter Debbaut in het boek antwoorden op veelgestelde vragen als: welke impact heeft tijdelijke werkloosheid op de belastingen van werknemers? En wat als je als zelfstandige het crisis-overbruggingsrecht gekregen hebt? Of nog: moet je belastingen betalingen op de gewestelijke premies die je kreeg?

Het boek telt 912 pagina’s en is te koop in een boekhandel in de buurt, of online via www.pelckmansuitgevers.be/belastinggids-2021

Belastinggids 2021 - cover