Minister van Financiën ontvangt eerste exemplaar nieuwe Belastinggids 2022

Op woensdag 18 mei ontving Minister van Financiën Vincent Van Peteghem het eerste exemplaar van de nieuwe Belastinggids 2022 uit handen van auteur en fiscaal expert bij Liantis Pieter Debbaut en gedelegeerd bestuurder bij Liantis Philip Van Eeckhoute. In de 35ste editie van deze gids is er speciale aandacht voor de fiscaliteit van de coronasteunmaatregelen en de fiscale (en sociale) vergroening van de mobiliteit.

3 minuten leestijd Accountancy en boekhouding 19 mei 2022

Eerste exemplaar

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem nam op woensdag 18 mei het eerste exemplaar van de nieuwe Belastinggids 2022 in ontvangst. Auteur en fiscaal expert Pieter Debbaut kwam langs met het boek, samen met gedelegeerd bestuurder Philip Van Eeckhoute van Liantis. Hr-dienstengroep Liantis ondersteunt de Belastinggids, uitgegeven door Pelckmans Uitgevers.

In het boek staan duidelijke tips en tricks om een aangifte goed en zo voordelig mogelijk in te vullen. “Alle nieuwe wetgeving en administratieve standpunten hebben we in het boek verwerkt, maar op een zeer toegankelijke manier. Zeker voor mensen die professioneel met fiscaliteit bezig zijn, is het dus een must-have”, aldus Pieter Debbaut, fiscaal expert bij Liantis en auteur van de Belastinggids.

Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder Liantis: Dit boek wordt zowel door heel wat partners van Liantis – accountants en belastingadviseurs – als door heel wat klanten-werkgevers en zelfstandige ondernemers actief gebruikt. Voor ons is het dan ook een zeer logische zaak dat we deze klassieker met Liantis mee ondersteunen. Het doet me veel plezier dat de Minister van Financiën dit net als ons een belangrijk fiscaal werk vindt, en dat toont door ons vandaag op zijn kabinet te ontvangen.

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem: “De belastinggids is een belangrijk en inhoudelijk sterk instrument waaruit veel particulieren maar ook mensen die professioneel met fiscaliteit bezig zijn, veel informatie halen.”

Liantis-belastingsgids-2022-

Philip Van Eeckhoute had voor de Minister ook nog een verrassing mee om hem te feliciteren met de geboorte van zijn pasgeboren dochtertje. De Liantis-teddybeer zal ongetwijfeld een mooie plaatsje krijgen.

Belangrijke corona-aandachtspunten

In deze 35ste editie van de Belastinggids is er natuurlijk nog steeds speciale aandacht voor de fiscale impact van de coronasteunmaatregelen, zowel voor particulieren als voor zelfstandige ondernemers. Daarnaast gaat het ook over de fiscale (en sociale) vergroening van de mobiliteit en de nieuwe regeling rond onroerende goederen in het buitenland.

Zo geeft auteur Pieter Debbaut in het boek antwoorden op veelgestelde vragen als: hoe worden uitkeringen in het kader van de het crisis-overbruggingsrecht wegens verplichte sluiting of omzetdaling belast? Aan welk percentage zijn de kosten van elektrische, hybride of ‘klassieke’ wagens aftrekbaar? En nog: hoe moet je onroerende goederen in het buitenland aangeven?

Het boek telt 936 pagina’s en is te koop in een boekhandel in de buurt, of online via https://belastinggids.pelckmans.be/

Liantis belastinggids 2022