Nieuwe telewerkregels: telewerk niet langer verplicht, wel aanbevolen

Goed nieuws, vanaf 18 februari 2022 mogen je werknemers terug meer naar de werkvloer. Zo is telewerk niet langer verplicht, maar wel aanbevolen. Ook de maandelijkse aangifteplicht bij de RSZ vervalt. Let wel, de geldende preventiemaatregelen op de werkplek, zoals onder andere het dragen van mondmaskers en het goed ventileren, blijven wel nog steeds van toepassing.

2 minuten leestijd Personeelsbeleid 21 februari 2022

Telewerk: een antwoord op enkele veelgestelde vragen

Als je ook in de toekomst telewerk wilt aanbieden aan je werknemers, al was het maar als concurrentieel voordeel in de war for talent, dan hou je het best rekening met een aantal richtlijnen.

Een antwoord op enkele veelgestelde telewerkvragen vind je hier.

Liantis staat je bij

Het uitwerken van je telewerkbeleid gaat niet over één nacht ijs. Je kan namelijk heel flexibel omspringen met de implementatie van telewerk in je bedrijf of organisatie. Hoe je een thuiswerkkader specifiek uitwerkt, is dus een kritieke succesfactor. Succesvol en duurzaam telewerk gaat hand in hand met een cultuur van autonomie, vertrouwen en open communicatie. Ondernemingen die erin slagen een unieke manier van werken te implementeren, eerder dan een standaardset aan regels op te leggen rond thuiswerk, zullen zich differentiëren op de arbeidsmarkt in een tijdperk waarin telewerk eerder norm dan uitzondering wordt.

Liantis staat je bij in de uitwerking van jouw succesvol telewerkbeleid aan de hand van de unieke Liantis-telewerktoolkit.

Ontdek de toolkit hier

Relevante artikels

Lees zeker ook ...