Onderzoeksproject Tinddex wil werkgevers en werknemers dichter bij elkaar brengen

Overheids- en sectorpublicaties liegen er niet om: Vlaanderen is één van de koplopers in krapte op de Europese arbeidsmarkt. Werknemers aantrekken en voor langdurige tijd behouden is een echte uitdaging geworden. Het onderzoeksproject Tinddex van Arteveldehogeschool wil een significante bijdrage leveren aan de personeelspuzzel. Wat zijn de ambities van Tinddex en hoe wil het project werkgever en werknemer dichter bij elkaar brengen?

2 minuten leestijd Personeelsbeleid 18 november 2022

Wat ligt er aan de basis van het Tinddex-project?

Binnen de huidige arbeidsmarkt ontstaan meer en meer spanningen tussen werkgevers en werknemers. Denk maar aan de massale aandacht voor welzijn op het werk, en anderzijds het stijgend aantal burn-outs. Of aan de vele inspanningen op vlak van onboarding en employer branding, terwijl het toch ontzettend moeilijk blijft om medewerkers aan te trekken.  Het lijk alsof werkgever en werknemers elkaar onderweg niet meer vinden, of elkaar niet meer begrijpen.

Wat maakt het Tinddex-project uniek?

Waar bij vele onderzoeken weinig tot geen interactie tussen de data is, zet Tinddex in op beide partijen. Zowel de werkgever als de werknemer worden bevraagd op dezelfde thema’s, waardoor een verband of correlatie niet langer giswerk is. Verschillen tussen werkgever en werknemer komen zo aan het licht. De finale doelstelling is dan ook om de gap tussen werkgever en werknemer te sluiten.

Neem je deel aan het Tinddex-project?

Draag jij als werkgever je steentje bij aan het onderzoeksproject Tinddex? Het gebeurt volledig anoniem en duurt ongeveer 10 minuten.

Neem hier deel