Onduidelijkheid over BV-vrijstelling voor werken in onroerende staat

In het zomerakkoord werd voorzien in een vrijstelling bedrijfsvoorheffing voor werken in onroerende staat. Als gevolg van een foute publicatie in het Belgisch Staatsblad heerst voorlopig onzekerheid over de toepasbaarheid van deze maatregel.

1 minuten leestijd Verloning personeel 21 september 2018

Foute publicatie

Volgens het initiële voorstel van de regering kon de vrijstelling enkel genoten worden voor medewerkers die minstens 13,75 euro per uur verdienen.

Helaas ging er iets mis bij de publicatie in het Belgisch Staatsblad. In plaats van het uurloon van 13,75 euro werd een uurloon van 17,42 euro opgenomen.

Ondertussen is aangekondigd dat dit een vergissing betrof, maar het foutieve bedrag is nog niet rechtgezet. Verder heerst ook nog onduidelijkheid over de vraag of de ganse ploeg moet voldoen aan deze voorwaarde om in aanmerking te komen voor de vrijstelling.

Geen toepassing in afwachting van meer duidelijkheid

In afwachting van meer duidelijkheid besliste de Unie van Sociale Secretariaten in overleg met de bouwsector om deze maatregel voorlopig niet toe te passen. Liantis sociaal secretariaat sluit zich aan bij deze visie en volgt verdere ontwikkelingen op de voet op.