My Liantis

Sociaal statuut 18 december 2020

Ouderschapsuitkering inwisselen voor overbruggingsrecht toch mogelijk

Vroeg jij een tijdelijke ouderschapsuitkering aan, maar heb je ook recht op een voordeligere overbruggingsuitkering? Dan kan je jouw aanvraag nog wijzigen.

Nieuw standpunt overheid

De overheid voorzag de voorbije maanden heel wat steunmaatregelen voor ondernemers. Mogelijk vroeg jij in juni, juli, augustus of september het tijdelijk ouderschapsverlof voor zelfstandigen aan, maar vernam je achteraf dat je ook recht had op een voordeligere overbruggings- of relance-uitkering.

Tot nu toe stond de overheid niet toe dat je jouw uitkeringsaanvraag wijzigde, maar recent kwam ze op dat standpunt terug. Je mag het tijdelijke ouderschapsverlof wel inwisselen voor een voordeliger overbruggingsrecht.

Als klant kan je jouw aanvraag makkelijk wijzigen via ons online klantenplatform My Liantis.

Houd rekening met deze data

Er zijn wel een aantal zaken waarmee je rekening moet houden als je jouw aanvraag wil aanpassen:

  • Wil je het tijdelijke ouderschapsverlof voor de maand juni inwisselen voor een overbruggingsrecht? Dien je aanvraag dan vóór 31 december 2020 in via ons online klantenplatform My Liantis. Wacht je langer? Dan kan je nog tot 15 maart 2021 contact opnemen met je persoonlijke klantenadviseur.
  • Wil je het tijdelijk ouderschapsverlof voor de maanden juli, augustus of september inwisselen voor een overbruggingsrecht? Dien je aanvraag dan vóór 31 maart 2021 in via My Liantis. Na die datum kan je géén aanvraag meer indienen.
  • Begin februari zullen we het extra bedrag waar je recht op hebt, beginnen uit te betalen.