My Liantis

Sociaal statuut 09 maart 2021

Ouderschapsuitkering inwisselen voor overbruggingsrecht toch mogelijk t.e.m 15 maart 2021

Vroeg jij een tijdelijke ouderschapsuitkering aan, maar heb je ook recht op een voordeligere overbruggingsuitkering? Dan kan je jouw aanvraag nog wijzigen.

Nieuw standpunt overheid

De overheid voorzag de voorbije maanden heel wat steunmaatregelen voor ondernemers. Mogelijk vroeg jij in juni, juli, augustus of september 2020 het tijdelijk ouderschapsverlof voor zelfstandigen aan, maar vernam je achteraf dat je ook recht had op een voordeligere overbruggings- of relance-uitkering.

Tot nu toe stond de overheid niet toe dat je jouw uitkeringsaanvraag wijzigde, maar recent kwam ze op dat standpunt terug. Je mag het tijdelijke ouderschapsverlof wel inwisselen voor een voordeliger overbruggingsrecht.

Als klant kan je jouw aanvraag makkelijk wijzigen door een aanvraag crisis-overbruggingsrecht in te dienen via ons online klantenplatform My Liantis.

Je moet de wijziging ten laatste op 15 maart 2021 doorgeven. Enkel voor de maand juni 2020 kan je de wijziging niet meer via My Liantis doorgeven, en moet je contact opnemen met je persoonlijke klantenadviseur.