My Liantis

Personeelsbeleid 11 april 2018

Outplacement? Veel meer dan een ‘noodzakelijk kwaad’

Veel werkgevers zien outplacementbegeleiding vaak als ‘een verplicht nummer’ of als een ‘noodzakelijk kwaad’. Nochtans is een professionele outplacementbegeleiding veel meer dan dat en maakt het intussen deel uit van een waardengedreven HR-beleid.

De manier waarop u uw ex-werknemer laat begeleiden naar een nieuwe professionele uitdaging, draagt in belangrijke mate bij tot uw imago als mensgericht ondernemer. Zo heeft uw aanpak niet alleen een effect op de ex-medewerker zelf, maar straalt het ook af op de buitenwereld. Dankzij een goeie aanpak van outplacement, maakt u dus ook werk van uw employer branding.

Wat is outplacement eigenlijk?

Outplacementbegeleiding heeft als doel een ontslagen werknemer binnen een zo kort mogelijke termijn aan een passende nieuwe job in loondienst of als zelfstandige te helpen. Dit gebeurt bij Liantis steeds volgens een methode die aandacht heeft voor de werknemer zelf. We focussen daarbij op een positief doel en motiveren de werknemer zo om hier zelf naartoe te werken en actie te ondernemen.

Waarom kiezen voor Liantis als partner in outplacement?

Als erkend outplacementbureau biedt het team van HR-experts bij Liantis u een professionele totaalaanpak. Die benadering steunt op onze ruime ervaring in outplacementbegeleiding en personeelsbeleid. Binnen onze outplacementbegeleiding kan uw ex-medewerker volgende stappen doorlopen:

  1. Kennismaking
  2. Koersonderzoek: zelfanalyse en vastleggen van doelstellingen
  3. Marktoriëntatie: arbeidsmarkt en mogelijke kanalen
  4. Solliciteren: training, technieken en opstellen van een actieplan
  5. Opvolging bij contractbespreking en tewerkstelling

Hierbij combineert Liantis individuele sessies met groepssessies. Er zijn verschillende formules mogelijk, op maat van uw wensen.

Onze cijfers spreken ook voor zich. Liefst 75 % van de mensen die een outplacementbegeleiding volgen bij Liantis, vinden een nieuwe job binnen de eerste 6 maanden van hun begeleiding.

Meer info?

Heeft u een specifieke vraag rond outplacement? Contacteer onze experten dan vrijblijvend via outplacement@admb.be of 02 250 00 50.