My Liantis

Sociaal statuut 13 januari 2021

Zo ziet het crisis-overbruggingsrecht er in 2021 uit

Bij de start van de coronacrisis moest de overheid in allerijl een pakket steunmaatregelen voorzien. Omdat de crisis langer aansleept dan verwacht, werden de bestaande steunmaatregelen tegen het licht gehouden. Wie het moeilijk heeft door de coronacrisis, kan nog steeds op het crisis-overbruggingsrecht rekenen, maar wel onder andere voorwaarden.

Het crisis-overbruggingsrecht: 3 pijlers 

Het crisis-overbruggingsrecht bestaat sinds januari 2021 uit drie pijlers en wordt voorzien tot en met juni 2021.

1. Dubbel crisis-overbruggingsrecht voor wie verplicht gesloten is of afhankelijk is van een verplicht gesloten sector

Is jouw zaak in een bepaalde maand minstens één dag verplicht gesloten of is jouw activiteit afhankelijk van een sector die verplicht gesloten is? Dan kom je voor die maand in aanmerking voor het dubbele crisis-overbruggingsrecht.

Lees alle details

2. Crisis-overbruggingsrecht bij aanzienlijke omzetdaling

Oefen je je zelfstandige activiteit nog uit, maar daalde jouw omzet met minstens 40%? Vraag dan het crisis-overbruggingsrecht bij aanzienlijke omzetdaling aan. De sector waarin je actief bent, speelt voor deze uitkering geen rol.

Lees alle details

3. Crisis-overbruggingsrecht bij quarantaine of de opvang van een kind

Moet je jouw activiteit voor minstens zeven opeenvolgende kalenderdagen volledig onderbreken omdat je in quarantaine moet? Of kan je gedurende minstens zeven dagen niet werken omdat je kind door een coronamaatregel niet naar het kinderdagverblijf of naar school kan? Dan heb je recht op een crisis-overbruggingsuitkering.

Lees alle details