Percentages provisie vakantiegeld

Elk jaar legt de FOD Financiën de percentages vast van de voorziening of provisie vakantiegeld die toegelaten wordt als bedrijfskost in de balansen op 31 december. De fiscale circulaire voor de provisies die in 2023 geboekt zijn voor de uitbetaling van het vakantiegeld in 2024 werd gepubliceerd op 14 februari 2024. 

2 minuten leestijd Verloning personeel 07 maart 2024

Hoe werkt het?

Door een voorziening aan te leggen, kan je als werkgever op voorhand al kosten in aftrek brengen van de belasting, hoewel je die kosten pas op een later tijdstip zal maken. In het jaar waarin je de kosten effectief maakt, kan je deze uiteraard niet nog eens aftrekken. Het voordeel van dit systeem is dat je de belastingbesparing een jaar eerder kan realiseren.

Het is dan ook perfect mogelijk om al een voorziening of provisie van het vakantiegeld van je personeel aan te leggen. De betaling van het vakantiegeld in 2024 vloeit immers voort uit het loon dat je je personeel betaalde in 2023.

Bedrag?

Elk jaar bepaalt de fiscus het bedrag van de provisies die belastingvrij mogen aangelegd worden voor de uitbetaling van vakantiegeld aan personeelsleden. Het percentage voor de arbeiders en de bedienden blijft al enkele jaren ongewijzigd. Hieronder vind je de provisies die belastingvrij aangelegd mogen worden voor de uitbetaling van vakantiegeld:

  • 18,2% van de vaste en veranderlijke bezoldigingen die in 2023 zijn toegekend aan bedienden, verminderd met het in 2023 toegekend Europees vakantiegeld.
  • 10,27% van 108% van de lonen die in 2023 zijn toegekend aan arbeiders en leerlingen.

Opgelet: in onderstaande gevallen kan er geen voorziening aangelegd worden.

  • Voor het vertrekvakantiegeld dat voortijdig betaald wordt aan een bediende die de onderneming verlaat.
  • Voor bedienden die hun arbeidsduur verminderden en voor wie in december van hetzelfde jaar vertrekvakantiegeld krijgt.

Flexiloon en flexivakantiegeld

Het in 2023 toegekende flexiloon en flexivakantiegeld aan flexi-jobbers in de horeca mag niet in de berekeningsgrondslag van het in 2024 te betalen vakantiegeld worden opgenomen. Dat komt omdat de werkgever het flexivakantiegeld samen met het flexiloon moet uitbetalen. Ook het Europees vakantiegeld mag niet worden opgenomen in de berekeningsgrondslag.

Relevante artikels

Lees zeker ook ...