Tools & resources
Start vandaag nog als zelfstandige via het online ondernemingsloket van Liantis
Heb je er altijd al van gedroomd je eigen zaak te starten? Ontdek onze gratis startersreeks.
Sluit je vandaag nog aan bij het Sociaal Verzekeringsfonds
Sluit je vandaag nog aan bij het sociaal Verzekeringsfonds
Ready, set, go!
Zoek snel de NACE-cijfercode op van de activiteiten die je als ondernemer uitoefent.
Nooit meer een belangrijke deadline missen? Behoud een klare kijk op je hr en administratie met de Liantis kmo-kalender.
Een podcast van Liantis voor accountants
Meest gezocht
We krijgen steeds meer te maken met phishing of frauduleuze berichten, e-mails en telefoontjes die valselijk uit naam van Liantis worden verspreid. Hackers proberen op verschillende manieren persoonlijke (inlog)gegevens te ontfutselen. Let op, deze oplichterij is op geen enkele manier aan Liantis gelinkt.
We geven je enkele tips om de oplichters slimmer af te zijn én geven raad over wat je moet doen als je toch het slachtoffer wordt.
Phishing is een vorm van cybercriminaliteit of internetfraude. Hierbij willen oplichters vertrouwelijke gegevens verkrijgen. Afhankelijk van hun doel, proberen ze:
Momenteel circuleren er frauduleuze berichten, e-mails, en telefoontjes valselijk uit onze naam. Wij vragen in geen enkel geval om inlog- of privégegevens via een andere website te wijzigen of door te geven.
Je persoonlijke inloggegevens zijn enkel nodig om in te loggen op ons digitaal platform My Liantis. Dit is een beveiligde omgeving.
Ben je slachtoffer van internetfraude? Neem dan meteen contact op met je bank. Meld de fraude ook zeker op https://meldpunt.belgie.be/ of geef het aan bij de politie. De politiediensten staan in contact met Regionale en Federale Computer Crime Units (RCCU en FCCU) die cybercriminaliteit bestrijden.
Stuur de phishingmail ook door naar verdacht@safeonweb.be. Vind meer informatie over phishing en malware op https://www.safeonweb.be.