Sociale verkiezingen: nieuwe occulte periode start vanaf 18 augustus

De coronacrisis bracht ook het verloop en de organisatie van de sociale verkiezingen in de war. De procedure werd vanaf dag X+36 opgeschort, maar begint nu opnieuw te lopen. De nieuwe verkiezingsdata vallen tussen 16 en 29 november 2020. Dat betekent ook dat de periode van occulte bescherming tegen ontslag opnieuw begint te lopen en dat ten vroegste vanaf 18 augustus 2020.

2 minuten leestijd Personeelsbeleid 11 augustus 2020

De procedure voor de sociale verkiezingen wordt hervat en er moeten dus nieuwe data bepaald worden. De nieuwe dag X+36 wordt bepaald door de nieuwe dag Y, die op zijn beurt zonder overleg wordt bepaald volgens de oorspronkelijk gekozen dag Y. Vervangingskandidaten zullen dan beschermd zijn tegen ontslag tijdens een nieuwe occulte periode ten vroegste vanaf 18 augustus 2020, al naargelang de datum die voor de nieuwe dag Y werd vastgelegd.

Wat is ontslagbescherming?

  • De huidige personeelsafgevaardigden en de niet-verkozen kandidaten van 2016 blijven beschermd tot de nieuw verkozen overlegorganen geïnstalleerd zijn.  



    Uitzondering: de niet-verkozen kandidaten van 2016 die bij de vorige verkiezing van 2012 ook niet verkozen waren, genoten slechts bescherming tot in mei 2018. De ontslagbescherming voor de niet-verkozen kandidaten in 2016 die bij de huidige verkiezingen van 2020 opnieuw niet worden verkozen, loopt af in mei 2022.
  • De nieuwe kandidaten voor de sociale verkiezingen van 2020 zijn gekend en beschermd. De ontslagbescherming startte op de oorspronkelijke dag X-30 en loopt verder tot aan de datum van de eerste vergadering van de OR of het CPBW van de sociale verkiezingen van 2024 (einde van hun mandaat).
  • Een kandidaat die na de hervatting van de procedure als vervanger wordt aangeduid (uiterlijk op dag X+76) is pas beschermd vanaf 36 dagen vóór de hervatting van de procedure (dus vanaf de nieuwe dag X).

Wanneer mag je een werknemer wel ontslaan?

Je kan niet-beschermde werknemers volgens de klassieke ontslagregels ontslaan tot de nieuwe dag X in je organisatie vaststaat. Vanaf dat ogenblik start een nieuwe occulte periode tot X+76. Die is weliswaar enkel nog van belang in de specifieke situatie dat er een kandidaat vervangen moet worden (bijvoorbeeld in het geval van de intrekking van een eerdere kandidatuur, wanneer een kandidaat ontslag neemt, in geval van een overlijden …)