SyntraPXL en Liantis organiseren praktische opleidingen voor financiële beroepen

De ‘war for talent’ woedt volop. Nooit eerder was het zo moeilijk om mensen met de juiste kennis en skills te vinden. En dat geldt zeker voor financiële profielen. Naast de zoektocht naar de ‘witte raaf’ is het intussen noodzakelijk om ook ‘grijze raven’ - met voldoende potentieel en de juiste mindset – bij en/of om te scholen om deze uitdaging het hoofd te bieden. Daarom biedt SyntraPXL in samenwerking met Liantis praktijkgerichte opleidingen op maat van accountantskantoren.

3 minuten leestijd Accountancy en boekhouding 15 maart 2023

Financiële beroepen en war for talent

De werkdruk in de accountantskantoren ligt ontzettend hoog. Niet alleen is de accountant al jaren een knelpuntberoep, ook de klant verwacht veel meer dan vroeger en wil graag à la minute antwoorden. Maar door de krapte op de arbeidsmarkt is het geen sinecure om geschikte medewerkers te vinden. Daarom is het essentieel om goede werkkrachten die bepaalde vakkennis ontbreken op te leiden. Het is verrijkend voor je medewerkers om opleidingen te volgen en het laat je toe om in te spelen op de specifieke noden van je organisatie.

Praktijkgerichte opleidingen

SyntraPXL en Liantis hebben de handen in elkaar geslagen om praktijkgerichte opleidingen uit te werken die voldoen aan de werkelijke noden van de sector. Op basis van een Liantis-bevraging bij accountants werd duidelijk dat er vooral vraag is naar trainingen gericht op het versterken van nieuwe en bestaande medewerkers, zoals dossierbeheerders, junior boekhouders/accountants en young potentials op de werkvloer.

De meest gevraagde onderwerpen uit de bevraging werden als eerste verwerkt in het opleidingsaanbod. Denk maar aan topics zoals:

  • De vennootschapsbelasting in de praktijk
  • Aangifte PB in de praktijk
  • De eindejaarsverrichtingen in de praktijk

Het zijn bovendien steeds docenten met relevante praktijkervaring die de praktijktrainingen over boekhoudkundige onderwerpen geven.

Liantis en SyntraPXL ontwikkelden deze opleidingen in de eerste plaats voor kantoormedewerkers. Hierdoor zijn ze niet erkend door het ITAA. Toch kan je gebruikmaken van de KMO-portefeuille en/of Liberform om deze opleidingen te bekostigen.

Op zoek naar ITAA-erkende opleidingen voor accountants?

Liantis Academy 2023 biedt erkende opleidingspakketten aan die steevast gegeven worden door bekende sprekers uit de sector of Liantis-experten. Kies voor de gratis basisopleidingen die je wegwijs maken in nieuwe materie of om je kennis op te frissen. De betalende focusopleidingen zijn wat technischer, gaan meer in de diepte en vergroten je expertise. De thema’s van zowel de basis- als focusopleidingen variëren van eerder technische materie (sociaal statuut, fiscaliteit, de loonbrief…) tot hr-onderwerpen zoals ‘de accountant als leidinggevende’ en ‘talent- en competentiemanagement’.