Uitbreiding zaterdagwerk in de bouwsector

3 minuten leestijd Personeelsbeleid 05 mei 2015

Werken in de bouwsector gebeurt doorgaans in een vijfdagenweek. Tijdens het weekend worden de bouwwerkzaamheden opgeschort. Toch zijn er een aantal mogelijkheden om ook op zaterdag te werken. Eén van die mogelijkheden werd op 27 april uitgebreid op vraag van de sociale partners.

1. Wanneer kunnen mijn werknemers op zaterdag werken?

In uitzonderlijke gevallen kan er op zaterdag gewerkt worden met akkoord van uw werknemers:

  • Werken die worden beïnvloed door de getijden.
  • Gespecialiseerde ploegen voor onderhoud en herstelling van bedrijfsmaterieel.
  • Werken, die wegens hun bijzondere aard, onderhevig zijn aan onderbrekingen van verschillende duur.
  • Handel in bouwmaterialen (goedkeuring van het paritair comité vereist)

Bovendien kan er ook op zaterdag gewerkt worden door de invoering van de nieuwe arbeidsregelingen, wat natuurlijk wel een zwaardere procedure impliceert.

2. Zaterdagwerk volgens KB nr. 213

Sinds 26 juni 2008 kent de bouwsector nog een bijkomende mogelijkheid om op zaterdag te werken omwille van welbepaalde redenen. Bouwvakkers mogen 130 uren (of 180 als u gebruik maakt van het elektronisch aanwezigheidsregistratiesysteem) per kalenderjaar boven hun normale uurrooster presteren (tijdens de zomer of in periodes van intense activiteit). Van die 130 (of 180) bijkomende uren mochten er maximaal 64 uren op zaterdag gewerkt worden, in volgende omstandigheden:

  • De werken die op geen enkel ander ogenblik kunnen uitgevoerd worden.
  • De werken waarbij de gelijktijdige uitvoering van bouwactiviteiten en andere activiteiten op dezelfde plaats risico’s inhoudt voor de veiligheid en/of gezondheid van de werknemers of derden.
  • De werken die om technische redenen niet combineerbaar zijn met andere activiteiten.

Dit maximum is nu opgetrokken tot 96 uren (binnen het pakket van 130 of 180 uren). 



Uw werknemer kan zelf kiezen of hij inhaalrust neemt of niet. Hij dient deze keuze te maken vóór het einde van de betaalperiode waarin deze uren op zaterdag werden gepresteerd. 



Ongeacht de keuze, en daarin verschilt deze regeling van die andere toepassing van KB nr. 213 (toeslag van 20% OF inhaalrust bij uurtje meer per dag), moet u een loontoeslag van 50% betalen per uur gepresteerd op zaterdag. Indien de arbeider voor de toekenning van inhaalrustdagen kiest, betaalt u die op het ogenblik van het verrichten van de prestaties en het normale loon op het ogenblik van het nemen van inhaalrust. 



Wenst u zaterdagwerk te laten presteren, dan is het akkoord vereist van de meerderheid van de leden van de vakbondsafvaardiging in de onderneming. Is er geen vakbondsafvaardiging, dan dient een specifieke procedure gevolgd te worden en is er een protocol van toetreding vereist. 



Deze gevallen van zaterdagwerk zijn enkel mogelijk op basis van vrijwilligheid van de betrokken arbeider die moet blijken uit een individueel schriftelijk akkoord tussen werkgever en arbeider. Meer informatie kan u opvragen bij Liantis.