My Liantis

Personeelsbeleid 13 december 2018

Mogen mijn medewerkers hun verlof overdragen?

Het einde van het jaar is in zicht, dus de kans is heel groot dat je als werkgever de vraag krijgt van één van je medewerkers: “mag ik mijn verlof overdragen naar volgend jaar?” Het antwoord is simpel: bij wettelijk verlof kan dit nooit.

Niet overdraagbaar

Je werknemers moeten hun jaarlijkse wettelijke vakantiedagen altijd opnemen tijdens het lopende vakantiejaar. Daarom spoor je jouw medewerkers het best aan om dit zo snel mogelijk te regelen. Zo voorkom je frustraties tegen het einde van het jaar, wanneer blijkt dat de dagen niet overgezet kunnen worden.

Tip: informeer je werknemers over hun openstaande saldo, of wijs hen de weg naar waar ze dit zelf makkelijk kunnen raadplegen (onderaan hun loonbrief).

Wettelijk verlof = 4 weken

Voltijdse werknemers in België hebben doorgaans recht op vier weken jaarlijkse vakantie. In het systeem van vakantiegelden bestaan er voorlopig nog verschillen tussen arbeiders en bedienden. Voor pas afgestudeerden en voor 50-plussers die na een periode van inactiviteit terug aan de slag gaan, bestaan speciale regelingen.

Wettelijk verlof moet je effectief opnemen

Het is ook zo dat je medewerkers niet kunnen afzien van de vakantie waar ze recht op hebben. Ze zijn dus verplicht om deze vakantiedagen op te nemen. Het is ook belangrijk dat je medewerkers regelmatig rust nemen om hun welzijn te garanderen én de werkdruk te verlichten.

Als het toch niet lukt om alle dagen op te nemen, krijgt je medewerker wel het (resterende) vakantiegeld uitbetaald. Dat moet uiterlijk op 31 december gebeuren.

Andere verlofstelsels

Soms is het onder strike voorwaarden toch mogelijk om verlof over te dragen, maar enkel voor bijkomende vakantiedagen die op sectoraal- of ondernemingsvlak toegekend worden. Dus nooit voor wettelijke verlofdagen.

Tip: raad je medewerkers altijd aan om eerst hun wettelijke verlofdagen op te gebruiken voor ze een beroep doen op andere toegestane (extra) verlofdagen.