My Liantis

Ondernemen 07 mei 2021

Vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing: erkenning steunzones verlengd

Werkgevers kunnen genieten van verschillende vrijstellingen van doorstorting van bedrijfsvoorheffing. Zo komen ondernemingen die investeren in een steunzone en daardoor extra arbeidsplaatsen creëren in aanmerking. De periode dat een gebied erkend wordt als steunzone is echter beperkt en verschillende erkenningen liepen eind april af. De erkenningen voor alle Belgische steunzones worden nu verlengd.

Kmo’s die in een regio investeren dat erkend is als steunzone krijgen een vrijstelling van 25% gedurende twee jaar op de bedrijfsvoorheffing per extra arbeidsplaats die ze creëren. Het voordeel komt overeen met een besparing tot 8% op de loonkost.

In een persbericht liet minister Van Peteghem weten dat de erkenningen worden verlengd met 18 maanden omdat de coronacrisis er ook voor heeft gezorgd dat de investeringen in deze zones werden verstoord. Zo werd de erkenning van de volgende steunzones verlengd:

Vlaamse steunzones

  • Steunzone Turnhout en Genk: verlengd tot 31 oktober 2022
  • Steunzone Zaventem-Vilvoorde: verlengd tot 31 mei 2026

Waalse steunzones

  • Seraing: verlengd tot 30 april 2025
  • Sambreville: verlengd tot 30 april 2025
  • Charleroi: verlengd tot 30 april 2025
  • Frameries: verlengd tot 30 april 2025

Opgelet: het blijft essentieel dat het aanvraagformulier voor de vrijstelling wordt ingediend vóór het einde van de erkenningsperiode.

Wil je meer te weten komen over deze vrijstelling, dan kan je terecht op de website van Vlaio.

Meer over de andere vrijstellingen van doorstorting van bedrijfsvoorheffing, lees je hier.