My Liantis

Persbericht 15 maart 2023

Wie wordt ‘Tax Professional of the Year’?

Op 25 mei 2023 reikt hr-dienstengroep Liantis de award Tax Professional of the Year uit. De gerenommeerde award stond vroeger gekend als de ‘Taxman Award’ maar zit nu in een compleet nieuw jasje. De prijs gaat naar een Belgische tax professional die maatschappelijke impact creëerde of iemand die met fiscale expertise een cruciale verandering in gang zette. Een professionele jury én de publieksstem zal uiteindelijk de winnaar verkiezen.

Nieuw concept

Welke fiscale professional heeft belangrijke maatschappelijke impact gecreëerd? Wie heeft vanuit zijn of haar fiscale expertise een cruciale verandering in gang gezet? Deze persoon of organisatie maakt binnenkort kans op de nieuwe award Tax Professional of the Year. Liantis besloot om de vroegere Taxman Award nieuw leven in te blazen en meteen ook een make-over te geven.

“De wereld van de accountancy en de tax professionals evolueert net zoals heel wat andere dienstverlening razendsnel. Digitalisering en automatisering van dagelijkse activiteiten gaan hand in hand met een groeiende nood aan advies voor de klanten. Dat, gekoppeld aan een arbeidsmarkt die nog wel een tijd oververhit blijft, maakt de tijden voor de sector bijzonder uitdagend. Tegelijk zien we personen en organisaties vanuit hun fiscale expertise of ervaring initiatieven opzetten met een wezenlijke maatschappelijke impact. Dat willen we met deze award extra in de verf zetten”, aldus Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder bij Liantis.

Kandidaten en jury

Vanaf vandaag kunnen mensen via een specifieke website kandidaten insturen, en dat tot en met vrijdag 24 maart. Op basis daarvan zal een jury van experten uit alle geledingen van de fiscale wereld  (onderwijs, bedrijfsleven, administratie...) een shortlist van 3 genomineerden vastleggen. “Dé Tax Professional wordt gekozen door stemmen van de jury (60%) en het brede publiek (30%). De resterende 10% van de stemmen wordt geleverd door de aanwezigen op het event dat we organiseren op 25 mei 2023 waar we de award ook effectief uitreiken”, duidt Philip Van Eeckhoute.

“Tijdens die feestelijke, exclusieve avond in de Hi!-site in Grimbergen willen we alle aanwezigen inspireren met interessante sprekers rond fiscaliteit. Alles staat in het teken van ‘ever change’, of verandering: een overduidelijke constante in de sector. ”

FinTech Award

Diezelfde avond wordt er ook een tweede belangrijke award uitgereikt: de FinTech Award. Deze award gaat naar een start-up die inzet op innovatieve technologie om efficiëntere, gebruiksvriendelijkere en toegankelijkere diensten aan te bieden in de sector van de financiële en zakelijke dienstverlening. ”Wie verdient een plekje bij de ‘fine fleur’ van de fintech? Ook dat wordt 60% door een professionele jury en 40% door het publiek bepaald”, besluit Van Eeckhoute.

Nomineer kandidaten voor zowel de Tax Professional of the Year als voor de FinTech Award via deze website.