My Liantis

Welzijn op het werk 19 juni 2018

Wijzigingen terugbetaling hepatitisvaccin door Fedris

Vanaf 1 juni traden er enkele wijzigingen in voege met betrekking tot de terugbetaling van hepatitisvaccins door Fedris. Hieronder sommen we de belangrijkste veranderingen op.

  1. Het vaccinatieprogramma start soms en eindigt steeds met een bloedafname en een antistofbepaling. Vanaf nu draagt Fedris de kosten hiervoor, terwijl u dit in het verleden als werkgever zelf moest betalen.
  2. Om in aanmerking te komen voor terugbetaling moet u het volledige vaccinatieprogramma laten uitvoeren door uw arbeidsarts of arbeidsverpleegkundige.
  3. Fedris verstrengt de voorwaarden voor terugbetaling van het Twinrix-vaccin (bescherming tegen hepatitis A én B in één vaccin). Fedris betaalt het Twinrix-vaccin enkel en alleen nog terug voor bepaalde beroepscategorieën in uitzonderlijke gevallen. Concreet betekent dit dat heel wat zorgverleners in de toekomst meestal enkel een hepatitis B-vaccin terugbetaald krijgen.

Concreet hoeft u als werkgever niets te doen. Liantis voert alle wijzigingen automatisch door en blijft instaan voor een vlotte afhandeling van de procedure.