My Liantis

Infosessies eindeloopbaanplanning & pensioenvoorbereiding voor zelfstandigen

Op tijd nadenken over pensioen en eindeloopbaan is voor zelfstandige ondernemers geen zorg voor later. Daarom organiseert Integraal vzw dit voorjaar een informatiereeks op maat van vooruitziende zelfstandige ondernemers die hun toekomst op tijd willen voorbereiden.

Infosessies - Denk vroeger aan later

Waarom deze infosessies over eindeloopbaan- en pensioenplanning?

De meeste zelfstandigen van 50 of zelfs 55 jaar oud, denken nog niet aan ophouden. Laat staan dat ze al uitgebreid stil staan bij hun pensioen. Daar is het te vroeg voor. Je herkent het ongetwijfeld zelf: je bent volop bezig met het runnen van een zaak of praktijk. Je leeft vandaag en denkt nog niet te veel aan morgen. 

Nochtans is het einde van een loopbaan voor veel zelfstandigen een sleutelmoment in hun leven. Een goede voorbereiding heeft dan ook heel wat voeten in de aarde: een kluwen waar economische, financiële en fiscale, maar ook emotionele en sociale belangen door elkaar lopen. Ruim op voorhand je goed laten informeren en adviseren is dé boodschap.

Voor wie zijn deze infosessies geschikt?

Was het nu 40, 50 of 60? Je bent nooit te jong om al aan het leven na je actieve loopbaan te denken. Daarom zijn deze infosessies relevante voor elke zelfstandige ondernemer die zijn loopbaan doordacht wil aanpakken.

Wat mag je verwachten van de infosessies over eindeloopbaan- en pensioenplanning?

Tijdens een driedelige reeks behandelen onze praktijkspecialisten dé sleutelthema's in het kader van eindeloopbaan en pensioenplanning. Zo kom je alles te weten over:

  1. Pensioenregeling voor zelfstandigen - Toegelaten activiteit - Ziekteverzekering en uitkeringen.
  2. Fiscale gevolgen bij het overlaten, verkopen of beëindigen van je zaak - Waardebepaling van je zaak.
  3. Nieuwe Vlaamse erfbelasting - Successieplanning - Persoonlijke financiële toekomstplanning.

Prijs

Deze driedelige cyclus kost 120 euro per persoon (excl. btw). Liantis-klanten genieten een korting van 25 euro en betalen dus slechts 95 euro voor de volledige reeks. Bovendien is dit inschrijvingsgeld volledig aftrekbaar als beroepskost.

Meer weten?

Meer weten over deze infosessies? Neem dan een kijkje op denkvroegeraanlater.com, contacteer ons op het telefoonnummer 02/212 22 21 of stuur een e-mail naar info@integraalvzw.be.

Schrijf je in

No course moments available.