My Liantis

Opleiding mobiele arbeidsmiddelen: heftruck en hoogwerker

Veilig werken met mobiele arbeidsmiddelen begint bij de juiste vorming. In samenwerking met SBM biedt Liantis een gecombineerde theoretische en praktische opleiding aan. Wie de opleiding met succes afrondt, krijgt een attest van hoogwerker- of heftruckbestuurder dat 5 jaar geldig blijft.

opleiding hoogtewerker

Waarom deze opleiding?

Werkt je bedrijf met mobiele arbeidsmiddelen zoals elektrische transpaletten, elektrische stapelaars, vorkheftrucks, zijladers, reachtrucks …? Dan wil je dat je bedieners er vlot en veilig mee kunnen werken. Daarnaast ben je als werkgever wettelijk verplicht een adequate opleiding te voorzien.

Onze opleiding heftruck combineert theorie en praktijk. Het biedt je medewerkers de basiscompetenties en vaardigheden die zij nodig hebben om veilig te kunnen werken met hun mobiele werktuig. Op deze wijze sensibiliseer je de medewerkers en minimaliseer je de kans op arbeidsongevallen en schade aan mobiele arbeidsmiddelen of structuren in de omgeving.

Voor wie is de opleiding mobiele arbeidsmiddelen geschikt?

Het doel van de opleiding is bovenal het sensibiliseren van bedieners tot het veilig bedienen van de mobiele arbeidsmiddelen die ze ter beschikking hebben.

Het theoretisch gedeelte van de opleiding is echter ook een sterke aanrader voor de leden van de hiërarchische lijn. Dit in het kader van hun effectieve controle op het veilig gebruik van arbeidsmiddelen en op de verdeling van de taken, vastgelegd in de welzijnswetgeving.

Programma

De opleidingsreeksen bestaan uit zowel theorie- als praktijksessies. De duur van de opleiding hangt af van het kennisniveau van je medewerker:

  • Basisopleiding heftruckbestuurder: zes sessies van drie uur
  • Opfriscursus heftruckbestuurder: één sessie van drie uur
  • Basiscursus hoogwerker: twee sessies van drie uur
  • Opfriscursus hoogwerker: één sessie van drie uur

In samenwerking met SBM

Liantis organiseert deze opleiding in samenwerking met SBM. Als klant van Liantis preventie en welzijn geniet je een directe korting van 5% op het inschrijvingsgeld. Gebruik hiervoor de kortingscode 'LIANTIS2019'.

Wil je de opleiding financieren met preventie-eenheden? Neem dan contact op met ons. Wij doen graag het nodige om je inschrijving in orde te brengen. 

Schrijf je in

Liantis organiseert deze opleiding in samenwerking met SBM. Alle beschikbare opleidingsmomenten vind je op de website van SBM. Schrijf je nu in!

01/10/2019 - 01/09/2020 | 06:22 - 11:22

Volzet