AED opleiding: cursus reanimeren met AED

Slachtoffers van een hartstilstand hebben een grotere overlevingskans wanneer bij de reanimatie ook een Automatische Externe Defibrillator (AED) wordt gebruikt. Liantis voorziet een praktische opleiding waarin je leert omgaan met dit levensreddende apparaat. 

 

Waarom deze opleiding? 

 Wordt iemand getroffen door een plotse hartstilstand? Snelle reanimatie in combinatie met het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED) vergroot de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk.  

Wettelijk gezien ben je niet verplicht een AED-training te volgen. De praktijk leert echter dat alleen mensen die weten hoe een AED werkt, het toestel ook effectief zullen gebruiken. Enkel een AED-toestel ophangen zonder een opleiding te voorzien aan de medewerkers, heeft weinig nut. 

In deze AED-opleiding raak je vertrouwd met het toestel zodat jij het verschil kan maken bij een plotse hartstilstand.  

Voor wie is de AED cursus geschikt? 

De training omgaan met een Automatische Externe Defibrillator (AED) is geschikt voor iedereen die wil leren hoe je een slachtoffer reanimeert met behulp van een AED.  

Voorwaarde is wel dat de deelnemers recent (minder dan een jaar geleden) een basis- of opfriscursus EHBO hebben gevolgd zodat zij bekend zijn met de meest recente richtlijnen voor reanimatie.  

Wat mag je verwachten van de opleiding AED? 

Liantis biedt de AED-opleidingen aan in open lesmomenten. De training duurt drie uur voor een groep van zes tot maximaal twaalf cursisten. De deelnemers oefenen met het AED toestel en raken vertrouwd met de werking ervan.  

Programma

Het programma bestaat uit het herhalen van de basisreanimatie, aangevuld met theoretische en praktische uitleg over het AED-toestel.  

Je voert met een oefentoestel verschillende scenario’s uit op een reanimatiepop. 

 

Schrijf je in

No course moments available.
No course moments available.