My Liantis

Eerste hulp bij brand en ongevallen: vier workshops in één

Of het nu om een bedrijfsbrand gaat, om een ernstig arbeidsongeval of om een collega die onwel wordt: snel en adequaat reageren kan het verschil betekenen tussen leven en dood. Maar wanneer je onder stress staat, is niets nog evident. Gelukkig kan je met een goede opleiding alvast voorbereid zijn voor wanneer het fout gaat.

Brandblustraining met de blusbak

Wat mag je verwachten van deze namiddag?

Tijdens vier interactieve workshops op één namiddag krijg je een stevige basis die je in staat stelt om gepast te reageren in noodsituaties. Je proeft van het uitgebreide opleidingsaanbod van Liantis op het vlak van preventie en welzijn en gaat naar huis met pakken inspiratie om in jouw organisatie of onderneming mee aan de slag te gaan.

Reanimatie met en zonder AED-toestel

Een collega of klant wordt plots onwel, valt bewusteloos neer en ademt niet meer … Wat is je eerste reactie? Wie verwittig je en hoe ga je te werk? In afwachting van gespecialiseerde hulp is jouw reactie tijdens de eerste minuten cruciaal. In een praktijkgerichte sessie ontdek je de basisprincipes van reanimatie. Een ervaren hulpverlener van Liantis leert je hoe je met een AED-toestel levens kan redden en wat de belangrijkste tips en tricks zijn om een slachtoffer te stabiliseren.

Basisopleiding nijverheidshelper

Is jouw onderneming of organisatie voorbereid op ongevallen? Hoe is het gesteld met de EHBO-kennis van je team? Tijdens deze infosessie krijg je een overzicht van wat de opleiding tot nijverheidshelper precies inhoudt en waarom die een must is voor elk bedrijf. Ook wie op zoek is naar een specifieke EHBO-opleiding op maat ontdekt tijdens deze sessie de mogelijkheden.

Interactieve blusopleiding

De ene brand is de andere niet. Afhankelijk van de concrete situatie en het type brand waarmee je te maken krijgt, zijn verschillende reacties aangewezen. Tijdens deze workshop staan we uitgebreid stil bij het belang van alarmeren en evacuatie en ga je zelf een levensechte brand te lijf. Na dit vurig voorproevertje heb je een duidelijk idee van hoe een uitgebreide opleiding voor jouw brandblusploeg er kan uit zien.

Play it Safe: spelenderwijs leren omgaan met gevaar

Aan de hand van een game je werknemers spelenderwijs en op eigen tempo de juiste reacties aanleren bij gevaren en noodsituaties: dat is Play it Safe. Tijdens deze infosessie ga je zelf aan de slag met dit gloednieuwe pakket, ontdek je hoe je Play it Safe kan inzetten in jouw preventiebeleid en wat de mogelijkheden zijn van een doordachte blended-learningaanpak.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Deze opleiding is geschikt voor werkgevers, preventieadviseurs en hr-medewerkers die op zoek zijn naar een brede basis op het vlak van EHBO en brandpreventie.

Programma

  • 12.15 u. – 13 u.: ontvangst en broodjeslunch
  • 13 u.: start workshops (elke workshop duurt drie kwartier, via een doorschuifsysteem kan elke deelnemer alle vier de workshops volgen)
  • 16.35 u.: einde opleiding

Prijs

Deze workshops zijn gratis.

Schrijf je in

No course moments available.