My Liantis

Gezondheid, Preventie & Welzijn

Oost-Vlaanderen, 19 mrt 2019

Preventieadviseur niveau 2 - brandveiligheid

Voel jij je thuis in de boeiende wereld van preventie en brandveiligheid? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De job

Als veiligheidsdeskundige brandpreventie maak je samen met adviseurs uit andere disciplines (arbeidsgeneeskunde, arbeidshygiëne, ergonomie en psychosociale aspecten) deel uit van een regionaal team. 


Jouw functie bestaat uit volgende aspecten:

 • Algemeen sta je in voor een flexibele en doelgerichte adviesverlening aan ondernemingen en hun werknemers binnen jouw regio.
 • Enerzijds geef je opleidingen en praktische trainingen over brandveiligheid (interventie bij brand, brandblustraining, evacuatieoefeningen …). Ook het opstellen van evacuatieplannen behoort tot jouw takenpakket.
 • Anderzijds voer je (periodieke) eerstelijns bedrijfsbezoeken uit bij onze kmo-klanten. Je licht er nieuwe wetgeving toe, overloopt lijst risicoposten en doet er nazicht op werkplaatsen, sanitaire installaties en EHBO. Je bespreekt er ook problemen in verband met veiligheid op het werk.
 • Hoe sterker onze dienstverlening op vlak van brandpreventie in jouw regio wordt uitgebouwd, hoe meer de focus in jouw takenpakket op dit aspect zal liggen.

Waar zijn we naar op zoek?

 • Ambassadeur van onze groep die zich perfect weet te identificeren met onze waarden: schouder aan schouder, handen uit de mouwen, echt en oprecht.
 • Expertise/ervaring op vlak van brandpreventie is noodzakelijk, bij voorbeeld als (vrijwillig) brandweerpersoneel.
 • Bij voorkeur diploma preventieadviseur niveau 2 of bereid dit op korte termijn te behalen.
 • Goede relationele vaardigheden en didactische skills: als opleider/trainer weet je groepen vlot toe te spreken en te animeren. 
 • Hands-on, pragmatisch en affiniteit met techniek.
 • Rijbewijs B en bekwaam om met een aanhangwagen te rijden.
 • Je bent bereid om je te verplaatsen binnen West- en Oost-Vlaanderen.

Over ons

Liantis ondersteunt al wie onderneemt en/of mensen tewerkstelt. Bij ons vind je een vertrouwde compagnon de route die je vanuit een geïntegreerde aanpak op elk moment van je ondernemerstraject de gepaste oplossing aanreikt: van de start als zelfstandige, over de aanwerving van personeel, de uitbouw van een HR- en welzijnsbeleid, via de bescherming tegen risico’s tot aan de pensionering. Dat doen we zowel digitaal als op één van onze 60 locaties in België. Zo zorgen we ervoor dat ondernemende mensen op hun twee oren kunnen slapen voor al hun mensenzaken.

Wat we te bieden hebben

Liantis biedt je een voltijdse uitdagende functie in een boeiende en professionele werkomgeving in volle beweging, de nodige ruimte om je verder te ontwikkelen, alsook een competitieve wedde aangevuld met bedrijfswagen, maaltijdcheques en groep- en hospitalisatieverzekering.